Donosimo recept za janjeće kotlete, koji nakon što isprobate čuvat ćete kao pravo malo blago. Uz malo mrkve, peršina i začinskog bilja imate pravu poslasticu za uskrsni stol
USKRSNI RECEPTI
Janjeći kotleti za prste polizati - sigurno ćete ih raditi ponovo
Sastojci:
- 1 kg janjećih kotleta
- sjeckano začinsko bilje (ružmarin, majčina dušica, itd.)
- bjelanjak
- 1 i 1/2 dcl bijelog vina
- žuta mrkva
- pastrnjak
- 1/2 korijena peršina
- bijeli dio mladog luka
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
- Začinsko bilje pomiješajte s krušnim mrvicama i lagano umućenim bjelanjkom.
- Janjeće kotlete izrežite na četiri jednaka dijela, začinite solju i paprom, kratko zapecite na dvije žlice maslinova ulja i obložite smjesom od sjeckanog bilja.
- Posložite ih na lim, a pored rasporedite tanko narezane ploške luka i korjenastog povrća.
- Prelijte sve preostalim maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 200°C.
- Komade kotleta izvadite na tanjur pa ih, nakon što odstoje desetak minuta, izrežite na ploške.
- Umak od pečenja i povrće zalijte vinom, kratko prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom te poslužite uz meso.
- Ovisno o veličini kotleta, prema savjetu chefa Tomislava Špičeka, nakon što se kratko zapeku i oblože korom, u pećnici ih pecite od 9 do 15 minuta.
- U smjesu za oblaganje možete umiješati mljevene pistacije i druge orašaste plodove, sezam, usitnjene masline te svježe sjeckano začinsko bilje.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku