Obavijesti

Lifestyle

Komentari 131

Koliko više je previše? Iznad polovice bedara je "droljasto"

Koliko više je previše? Iznad polovice bedara je "droljasto"
1

Haljina Chrissy Teigen koja joj je slučajno otkrila previše još je jedan primjer koliko izazovne haljine mogu biti opasne. Dvije modne urednice otkrivaju koji izrezi su najbolji i do kud trebaju sezati

VIDEO

Nakon što je manekenka Chrissy Teigen jučer doživjela golemu neugodu jer joj se haljina pomaknula i otkrila puno više nego što je trebala, ponovno se pokreće rasprava koliko više je previše. Samoj Chrissy je očito bilo izrazito neugodno, a stilisti upravo zbog ovakvih situacija ne savjetuju takve haljine. 

Stilistica slavnih Naomi Isted smatra da je opasno nositi takve haljine jer sve može poći po krivu i tada je šteta nepopravljiva.

No haljine koje više otkrivaju nego pokrivaju se i dalje masovno nose na crvenim tepisima. Ipak, postoje određena pravila koja ne bi trebalo kršiti. Ove haljine trebale bi isticati ono najbolje što imate, a ne isključivo otkrivati što je više moguće.

Za Daily Mail dvije modne urednice Dinah van Tulleken i Karen Kay iznijele su svoje mišljenje gdje je granica dobrog ukusa. 

Kod proreza na obje noge, dobro je da on seže do pola bedra, a ne skroz do prepona. Tako kada hodate nećete otkriti obje noge u potpunosti već ćete pokazati dobre noge, i to sasvim dovoljno. Uz to, ovdje je mogućnost "flešanja" gaćica ili još gore, ako ih ne nosite, bitno smanjena, tj. gotovo nemoguća. 

Actress Giulia Salemi attends the photocall for the television miniseries "The Young Pope" at the 73rd Venice Film Festival in Venice

Rosie Huntington-Whiteley pokazala je koja je granica dobrog ukusa i prorezi sežu mrvicu iznad sredine potkoljenice.

Pixsell

Prorez straga i po sredini trebao bi sezati do razine koljena maksimalno. Omogućit će vam da hodate neometano, a neće otkriti previše. 

Prorez s jedne strane - bitan je ukupan dojam haljine, smatraju modne urednice. Ako je haljina lepršava i predimenzionirana i leprša previše ni ta istaknuta noga vjerojatno neće dobro izgledati. Bitno je da s ovakvim prorezom pokažete najbolje od sebe, a ne da pretjerate. Također, važno je i da haljina ne leprša previše kako vam slučajno ne bi otkrila ni zadnjicu ni prednjicu. 

Model Kate Moss arrives for the screening of film "Loving" in competition at the 69th Cannes Film Festival in Cannes

Dobar primjer manekenke Lily Donaldson:

The Evening Standard Theatre Awards

Zip haljine koje se kopčaju straga - odvažne su i ostavljaju upečatljiv dojam. No ujedno su i jako riskantne jer odjednom mogu skliznuti s vas. Bolje ih je birati u neutralnim tonovima poput crne, kremaste ili kaki. U njoj istaknite ili noge ili dekolte, ali bolje je da ne ističete sve odjednom jer je to onda previše. 

 

#amandaholden #bootyyy #se#hot #celebrities

Fotografiju objavljuje 11,000 pics and climbing. (@celebrities_bikini_sexy_etc)

Malo pomaknut prorez na nozi s prednje strane - može dosezati skroz do prepona ili malo niže do sredine bedara. Granica dobrog ukusa staje upravo tu - negdje na sredini bedra. 

U slučaju Susan Sarandon - prorez je prešao granice dobrog ukusa. 

2016 Cannes Film Festival

Vojvotkinja od Cambridgea zna gdje su granice. 

PA/Pixsell


Prorez s prednje strane i po sredini trebao bi završavati kao i ovaj prijašnji - negdje na sredini natkoljenice. Seže li on do granica vaših gaćica riskirate nezgodu. 

Haljina Kate Hudson nije najbolji primjer pogotovo jer ističe i dekolte i noge. Visok rizik od nezgoda - smatraju urednice. 

Actress Kate Hudson arrives at the Hollywood Film Awards in Beverly Hills

Kada su u pitanju zip haljine koje se kopčaju straga - valja imati na umu da je ta haljina sama po sebi dovoljno istaknuta. Zato joj ne treba ni puno nakita niti upečatljive cipele - salonke u boji kože bit će i više nego dovoljne. Ali pazite na zip i otvorite ga samo malo jer bi se on mogao pomicati pa je bolje osigurati se. 

Pravilo iznad 50-e godine - prorezi odmah iznad koljena sasvim su dovoljni, slažu se urednice. Tako ćete pokazati da ste smjeli i odvažni, a izgledat ćete odlično. 

Actress Georgina Palacios arrives at the 17th Annual Latin Grammy Awards in Las Vegas

Ekstremni izrezi uvijek su katastrofa, pogotovo oni do pupka, složne su urednice. 

2016 Cannes Film Festival
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku