Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Legendarni hrvatski sportaši i u mirovini su ostali aktivni

Legendarni hrvatski sportaši i u mirovini su ostali aktivni
2

Bicikliram svaki dan, kaže Dubravko Šimenc i sam sebi obećaje da će se biciklom popeti na Sljeme. Petar Metličić formu održava igrajući mali nogomet s prijateljima

VIDEO

Svaki je dan u automobilu, no kaže da ga sve više mrzi. Dubravku Šimencu (48) nije lako iskočiti iz bazena u gradsku gužvu. Donedavni trener Medveščaka zbog toga je najčešće na biciklu. Svaki dan ispedalira barem deset kilometara.

- Mislim da imam najveći bicikl u gradu, mogu ga voziti ljudi do 180 kg težine i 210 cm visine. Preporučio mi ga je košarkaš Stojko Vranković, a on vozi još veći - kaže Šimenc.

Kao klinac je stalno bio na biciklu, ali kad se karijera vaterpolista ozbiljno zakotrljala, bicikl je stavljen na čekanje.

- Vozim city bike, nekad sam imao dva ‘montića’ koje sam kupio da se popnem na Sljeme, međutim, ukrali su mi ih. Nikad nisam pokušao krenuti gore, ali ovom prilikom obećajem da ću to napraviti. Najduža tura do sada bila mi je od Zagreba do Stubičkih Toplica. Trajala je cijelu vječnost, a guza me boljela tri dana nakon toga - rekao je Šimenc, koji svaki dan sve više biciklira i zbog zdravlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim biti fit, a imam i problema s tlakom. Cijela moja obitelj je na biciklu, na Hvaru nam je to glavno prijevozno sredstvo. Jedno sam vrijeme išao u teretanu s Paškvalinom, ali zanemario sam to. Srećom, imam fitness u obliku dvogodišnjeg sina. On nas sve tjera iz kuće - kaže Šimenc, koji je vaterpolo igrao do 40. godine.

- Nakon završetka karijere napravio sam veliki rez. Pet godina nisam radio ništa. Sportaši su skloni debljanju nakon karijere, ali nisam puno dobio. Trenutačno imam možda desetak kilograma više. Nisam ‘bubi’, ali volio bih izgubiti taj višak - istaknula je naša vaterpolska legenda.

I Šimenc se borio s težinom, i tijekom i nakon karijere. U jednom je trenutku imao 126 kg.

- Pet puta sam u životu išao na dijetu. Prvi put 1986. kad sam imao samo 20 godina. Dosegnuo sam 103 kg, a izbornik Ratko Rudić rekao mi je da me neće voditi na SP u Madrid ako se ne spustim ispod 100. Završno mjerenje imao sam u zračnoj luci prije polaska. Stao sam na vagu za prtljagu i pokazala je 99,5 kg. Nakon karijere Sanja Doležal mi je predložila proteinsku dijetu, izgubio sam 15 kg, no ubrzo sam sve vratio. Išao sam i na akupunkturu. Priča je da jedeš malo, a akupunktura pomaže da nisi gladan. Međutim, nisam mogao tako živjeti - priča Šimenc, koji svakodnevno biciklira te se trudi živjeti zdravo.

- Supruga se brine da obitelj jede zdravo, juhe, grah, ribu, zelje, zapravo, što više povrća. Petkom je na mene red da odem do placa. Polako se upoznajem s kumicama i često me prevare pa, kad dođem doma, supruga me pošpota jer sam kupio loše namirnice - kaže.

Šimenc: Tenis je moja druga ljubav

Osim na biciklu, jednog od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista može se vidjeti i kako igra tenis.

- Najčešće igram s bračnim parom Anzulović. Termin nam je nedjeljom u osam sati. Zato je teško naći četvrtog ako netko ne može jer se nikome ne da igrati nedjeljom tako rano - govori bivši vaterpolist HAVK Mladost.

Metličić: Dva puta na tjedan igram mali nogomet, ali i treniram s djecom

Znam da je kod profesionalnih sportaša koji su dugi niz godina bili izloženi velikim naporima opasno naglo prestati baviti se sportom. Prije svega zbog srca koje je naviklo na svakodnevne napore. Zato dva puta na tjedan s društvom igram mali nogomet, a nedavno smo se priključili i amaterskoj malonogometnoj ligi, kaže Petar Metličić koji je prošle godine otišao u igračku mirovinu te s kolegom Ivanom Balićem u Splitu otvorio rukometnu akademiju.

- Jako sam aktivan i na svakodnevnim treninzima s djecom, treba odraditi sve treninge, pokazati im vježbe - priča Metličić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara