Obavijesti

Lifestyle

Komentari 86

Lonely Planet: Zagreb je top europska destinacija u 2017.

Lonely Planet: Zagreb je top europska destinacija u 2017.
2

Zagreb je, prema tom izboru, pobijedio u konkurenciji deset gradova, koji imaju što pokazati, ali su često podcijenjeni i nedovoljno poznati  kod turističke publike

VIDEO

Jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet Zagreb je stavio na vrh svoje liste ove godine najpoželjnijih i najuzbudljivijih, ali nedovoljno istraženih europskih destinacija, koje se moraju posjetiti.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:32
Borna Filić/PIXSELL

U objašnjenju priznanja stručnjaci Lonely Planeta ističu kako je Zagreb nerijetko u sjeni razvikanih gradova na obali Jadrana, ali i kako se radi o  metropoli koju definitivno treba upoznati.

Zagreb vide kao grad koji je istovremeno kozmopolitski i alternativan, a ističe se i da je vrlo dostupan jer nikad nije bilo povoljnije i lakše doći do glavnog grada Hrvatske zahvaljujući uz ostalo i novoj zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Top lista najboljih destinacija u Europi 2017.

  1. Zagreb, Hrvatska
  2. Gotland, Švedska
  3. Galicija, Španjolska
  4. Sjeverni Montenegro
  5. Leeds, Velika britanija
  6. Alentejo, Portugal
  7. Sjeverna Njemačka
  8. Moldova
  9. Pafos, Cipar
  10. La Havre, Francuska

Zagreb je zaslužio prvo mjesto na ovoj listi zbog predivne austro-ugarske arhitekture, kao i trgova punih ljudi koji ispijaju kavu živeći kozmopolitski stil života. Na drugu stranu, brutalistička arhitektura pojedinih kvartova, cvjetajuća ulična umjetnost i urbana regeneracija nude svakome ponešto zanimljivo za vidjeti i čuti. 

Ljeto

A kao najnovija od svih atrakcija, u Zagrebu je procvjetala industrija craft piva i dom je vrhunskih restorana.

- Zagreb je na vrhu te liste jer ima sve atribute po kojima smo ocjenjivali gradove. On nudi nešto novo, uzbudljivo ili neistraženo što ga čini vrijednim istraživanja - objavili su na Lonely Planetu.

Davor Puklavec/PIXSELL

Drugo mjesto na toj listi zauzela je švedska pokrajina Gotland, pomalo neočekivani dio Škotske najpoznatiji po najvećoj količini povijesnih mjesta i i najvećem broju restorana po gradu. Povijesni baltički otok ima i predivnu prirodu sa malim starinskim seocima, ribarskim gradovima i mirnim pješčanim plažama.

Treća na listi je španjolska Galicija, opisana kao jedinstveni koktel pejzaža, kulture i gastronomije koja je predivna za odmor i uživanje. Sa svojim jedinstvenim jezikom i stoljećima starom kamenom arhitekturom, preko 1000 kilometra obale pruža obilje mjesta za istraživanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...