Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

Masturbacija u braku je zdrava: Željet ćete seks još više i češće

Masturbacija u braku je zdrava: Željet ćete seks još više i češće

Masturbiranje u vezi ili braku često nosi etiketu zabranjenog zadovoljstva ali zapravo je jednostavan put do veće seksualne želje, boljeg zdravlja i života s manje stresa

VIDEO

Dugogodišnje veze i brakovi mogu biti ispunjeni ljubavi i poštovanjem, ali nije rijetkost da nedostaje početne strasti i uzbuđenja. Tu nastupa masturbacija kao odličan alat za podizanje seksualnog apetita. Stručnjaci su složni - što se više seksate, više ćete željeti seks. Na isti način djeluje i masturbacija.

- 'Solo akcija' podiže seksualni apetiti i pojačava želju. To vrijedi i za žene i za muškarce. Ako vam treba još razloga za masturbaciju, imajte na umu da ona održava zdravlje reproduktivnih organa - pojašnjava Sadie Allison, autorica knjige 'The Mystery of the Undercover Clitoris'.

Još jedna dobra strana masturbacije je razvijanje mašte. Zaboravite na granice jer u ovom slučaju zaista ne postoje i pozabavite se zabavnim scenarijima. Dozvolite si maštanje i seks će vam uvijek lagano 'plesati' u podsvijesti što se će pozitivno odraziti na vezu ili brak. Allison pojašnjava da maštarije pojačavaju glad za seksom, a fantazije nisu ništa nemoralno ili zabranjeno. S druge strane, one su totalno privatna stvar za koju nitko nikad ne mora znati.

Samozadovoljavanje je vrlo često i pravi spas. Većini je dobro poznata situacija u kojoj jedan partner silno želi seks, dok se drugoj strani baš i ne da. Zašto forsirati seks koji na kraju može biti loš ako doslovno možete uzeti stvari u svoje ruke. Dobra stara masturbacija u tom nam slučaju omogućava shvatiti da ste sami kovači svog zadovoljstva i sreće.

Masturbacija vam može pomoći kod grčeva, stresa i nesanice
Masturbacija vam može pomoći kod grčeva, stresa i nesanice

Ponekad je teško biti ispunjen i sretan uz svakodnevan stres, žurbu i obaveze ali dobra je vijest da samozadovoljavanje briše tragove stresa. Naime, masturbacija potiče proizvodnju endorfina - hormona sreće koji su ključni za dobro raspoloženje. Zato pokažite sami sebi malo ljubavi i zaboravite na naporan dan iza vas.

I dok brišete stres sa malo solo akcije shvatit ćete što vam najviše paše ali i otkriti dodire koji vam ne pružaju zadovoljstvo. Naoružajte se tim znanjem i prenesite ga partneru da biste zajedno još više uživali u seksu.

- Imajte na umu da se tijelo mijenja s godinama, pa se i vaše seksualne želje mogu promijeniti. Još jedan razlog zašto je masturbacija u braku super stvar - savjetuje Sadie Allison.

Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam
Ženska masturbacija: Brža je i uvijek će ići po drugi orgazam

I na kraju ne zaboravite da masturbacija nije varanje. Veza ili brak nisu zatvarač mašte, što znači da će vam drugi ljudi i dalje biti atraktivni i da nikada nećete doći u iskušenje. Samozadovoljavanje se još jednom predstavlja kao izvrsno rješenje problema, jer ćete zadovoljiti svoje seksi maštarije te istovremeno održati vatru u braku. Dvije muhe jednim udarcem.

U PAR MINUTA PRETVORILA SE U LJEPOTICU: 'Izgledaš potpuno neprepoznatljivo, kako je ovo moguće?'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti