Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu

Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu
1

Višestruka korist: Osim za umrežavanja s ljudima iz struke, najveća poslovna mreža služi i kao online životopis koji poslodavci sve više uzimaju u obzir

VIDEO

Kako biste se povezali s tvrtkama i stručnjacima iz struke, pronašli posao ili zaposlenika, najbolje je napraviti profil na LinkedInu, društvenoj mreži orijentiranoj prije svega na posao, kaže Matko Mavračić iz Udruge Urbana mladež. LinkedIn je osnovan u prosincu 2002., a danas ima više od 300 milijuna korisnika u više od 200 zemalja svijeta. Najveći se broj korisnika LinkedIna nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, nešto više od 90 milijuna, a njegova popularnost iz dana u dan raste.  

- Dok izrađujete profil na ovoj mreži, to je kao da pišete životopis. Ideja LinkedIna zapravo i je da, među ostalim, ima ulogu CV-a, a danas i mnogi poslodavci pri traženju zaposlenika na oglasima za posao daju mogućnost prijave putem LinkedIna - napominje Mavračić. 

Prvo što će se od vas tražiti, nastavlja, bit će da se predstavite u nekoliko rečenica. U takozvani “summary” nemojte pisati previše i neka to bude jednostavno. Nakon što se predstavite, slijedi rubrika “experience” ili iskustvo u kojoj dajete informacije o radnom iskustvu.  

- Nije nužno navesti sva radna iskustva jer vam to ne mora uvijek biti prednost. Prijavljujete li se za posao voditelja marketinga, navedite samo poslove koji imaju veze s time. Ako ste tijekom studija ljeti radili kao spasilac na plaži, njima to neće biti relevantno i samo će odvući pozornost od bitnijih stvari - upozorava Matko Mavračić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim što vam može služiti kao životopis, poslovna mreža LinkedIn vam daje priliku za praćenje (“following”) ljudi i tvrtki koji su vam bitni ili za koje biste u nekom trenu voljeli raditi. 

- Možete pratiti pojedince koji su vrhunski u svome poslu, razne tvrtke, ali i najnovije poslovne vijesti te škole i sveučilišta - savjetuje Mavračić.

Idealni oglasi

Prema tome što ste naveli kao edukaciju, iskustvo i interese, pristizat će vam oglasi za posao. 

Volontiranje je na cijeni

Navedite iskustvo volontiranja ako ga imate jer to poslodavci izuzetno cijene. 

Odvojite obrazovanje i tečajeve 

Osim iskustva postoji i polje u kojem dajete informacije o obrazovanju, u kojem navodite samo službeno obrazovanje jer razni tečajevi, interesi i radionice na red dolaze poslije. 

Vještine

U profilu možete navesti i vještine (računalna pismenost, vozačka dozvola), jezike kojima se služite i nagrade koje ste osvojili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise