Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Napravila je haljinu od 20.000 lososovih kostiju - predivna je

Počela je po plaži skupljati kralješke sve dok se u njezinoj glavi nije iskristalizirala slika haljine. Ova umjetnica s Aljaske željela ju je ukrasiti 'aljaškim divljim perlicama'

VIDEO

Umjetnica sa Aljaske Cynthia Gibson polako i strpljivo je nizala male kralješke Chinook lososa sve dok nije dobila predivnu, pomalo retro haljinu.

Da bi završila svoju kreaciju bilo joj je potrebno oko 20.000 komada kostiju. Svaki kralježak je pažljivo brusila sve dok nije postao gladak pa ih je nizala jedan za drugim.

- Oduvijek sam bila fascinirana prirodnim svijetom - rekla je ova umjetnica koja je još kao dijete proučavala svaki detalj u prirodi. Upravo u prirodi je otkrila strast za umjetnošću i inspiraciju za svoja djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada se doselila u grad Sitku, losos je postao njezina muza. Jednog dana šetala je plažom i gledala čega sve ima na njoj. Bilo je tu zanimljivih kamenčića, ljuski, školjki... Naišla je i na gomilu lososovih kralješaka i oduševila se. Tako se rodila ideja da od njih napravi haljinu.

 

Photographing the creative process of salmon bone dress making.. a fascinating way to spend a Sunday post-kayak #sitka #alaska #vertebrae

A post shared by Bethany Sonsini Goodrich (@bethanysgoodrich) on

Odlučila je spojiti svoju strast prema prirodnim elementima i svoje zanimanje za nosivu umjetnost i modu. 

- Lososi nas sve povezuju. Oni su u našim vodama, na plaži, u našim šumama, u našim zamrzivačima. Lososi su dio onoga tko smo - rekla je Cynthia.

Počela je po plaži skupljati kralješke i maštati sve dok se u njezinoj glavi nije iskristalizirala slika haljine kakvu je od njih željela napraviti - željela ju je ukrasiti, kako ona to kaže, aljaškim divljim perlicama.

 

20K salmon bones. In one dress. An amazing #salmonlife dream come true. 📸s by @bethanysgoodrich Follow link in bio for full story!

A post shared by The Salmon Project (@aksalmonproject) on

Znala je da neće biti lako sakupiti tisuće i tisuće malih kostiju, ali bila je upozna. Brzo joj je postalo jasno da šetnje plažom neće biti dovoljne da sakupi toliki broj lososovih kralješaka.

Nazvala je tvrtku Sitka Sound Seafoods koja se bavi preradom ribe da joj pomognu i ubrzo su joj darovali ogromnu količinu kostiju. Jako su smrdjele jer su ostaci mesa trunuli na njima pa ih je sve stavila u mrežu i ubacila u more pored obale. Nakon nekog vremena sitna morska stvorenja odradila su sav posao.  

 

20000 salmon bones. 4 years. 1 dress. 😍 click link in bio for the full story! 📸 @bethanysgoodrich

A post shared by The Salmon Project (@aksalmonproject) on

Kosti je izbjeljivala i obrađivala u svojoj obiteljskoj kući. Potom ih je nizala kao perlice. Cijeli proces, od nastanka ideje do završetka haljine, trajao je četiri godine, otkriva portal juneauempire.com

Više fotografija haljine i detalja kako je ova haljina nastala pogledajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru