Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Njega na minusima: Kako spriječiti isušivanje usana?

Njega na minusima: Kako spriječiti isušivanje usana?

Suhe usne posljedica su ne samo neprimjerene njege, već i oblizivanja, tog dosadnog rituala koji nam se svako malo potkrada, naročito u hladnim danima. Stvorite naviku njege balzamom, čak i prije ruža.

VIDEO

Slina isušuje usne, stoga je efekt suprotan: Umjesto da ih omekšamo, usne su još sušije. Jedan od trikova koji pomaže ženama je ruž, koji ipak više nego običan balzam bolje štiti kožu. Naime, usne si ne mogu same pomoći, one ne luče sebum, što znači da nemaju zaštitni sloj.

Next

Druga varijanta su balzami na bazi meda koji ne samo da ih hidratizira, već i dugotrajno hrani. Ako vam je problem onaj u teglici, koji zna biti nehigijenski jer stalno gurate prste unutra, idealno su rješenje balzami u sticku ili tubici.

Mirise uglavnom nemaju formule ljekarničkih brendova koji ozbiljnije pristupaju njezi usana i općenito kože.

Eucerin Acute Lip Balm

Sloj balzama dobar je i prije samoga ruža, odnosno kao samostalna njega tijekom jutarnje pripreme šminke. Jednom kad uđe u naviku, baj baj suhe, ispucale usne.

Nuxe Reve de Miel

Relativno nedavno hit su postali balzami u bojama koji su prozirni, no ipak ostavljaju neki trag. Nježan ružičasti ili crveni, koji god izabrali bolje je nego da su usne gole.

Labello Crayon

Ako su se već osušile, tu je piling koji će sve riješiti, no kako je ovo osjetljivo područje, tekstura mora biti nježna i hranjiva. Kućna varijanta sastoji se od šećera, maslinovog ulja i meda koji će koži usana priuštiti izvrsnu, dugotrajnu njegu.

Cold Cream hranjivi balzam za usne

Kad koža popuca, ljekarne nude posebne formule i rituale prilagođene ranama, jer obične kreme za to nisu preporučene. Ipak, svakodnevnom njegom lako je to izbjeći, samo treba stvoriti naviku.

Burt

Za njegu lica i usana, kao i za kožu čitavog tijela, potrebno je konzumirati dovoljno vode. Na usnama se, naime, odmah vidi je li organizam dehidriran, stoga treba uzeti u obzir i tu opciju. Dobra hidratacija iznutra odgodit će isušivanje kože od glave do pete.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith