Obavijesti

Lifestyle

Komentari 149

Ona nikad ne nosi grudnjak - ima šest dobrih razloga za to

Ona nikad ne nosi grudnjak - ima šest dobrih razloga za to
1

Otkako hoda okolo bez grudnjaka, učiteljica joge iz Velike Britanije osjeća se slobodno. Ne mari za komentare na ulici jer smatra da svaka žena ima pravo na izbor

VIDEO

Gina M. Florio je učiteljica joge iz Velike Britanije koja je odlučila potpuno izbaciti grudnjake iz svojeg života. Kaže da je prvi grudnjak za trening obukla s 12 godina, dečki su joj se rugali zbog toga, a ona je završila u kupaonici sa suzama u očima. Majka ju je uvjeravala kako će joj se grudi objesiti do 30. godine života ne bude li ga nosila svaki dan. I što će, poslušala je majku i nosila ga, ali mrzila je, kaže, osjećaj koji joj je pružao. Stezao ju je, izazivao svrab, borila se s kopčama itd.

- Pitala sam se kako bilo koje ljudsko biće može dopustiti da ga nešto takvo opterećuje do kraja života. Ali, ipak sam ga nosila iz dana u dan u školu i na satove plesa klase, a u isto vrijeme sam u sebi gunđala i bila nezadovoljna zbog toga - ispričala je i dodala kako ima male grudi. To je smatrala svojom manom, a grudnjaci su je na to podsjećali svaki dan. 

Sve se promijenilo nakon što se prije tri godine preselila u Australiju. Tamo se osjećala slobodnije nego u Velikoj Britaniji i nekako je spontano izbacila nošenje grudnjaka iz svojeg života. Kaže da ima šest dobrih razloga zašto više nikad neće staviti grudnjak na sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Nije dobar za zdravlje dojki jer sputava cirkulaciju u njima, kao i pravilan rad limfnih kanala. To može uzrokovati nakupljanje otrovnih tvari i nastanak cisti. Osim toga, stručnjaci kažu da je pogrešno vjerovanje kako će se objesiti bez grudnjaka. Naprotiv, tkivo u grudima će ojačati bez umjetno stvorene potpore.

2. Gotovo je nemoguće pronaći onaj koji savršeno pristaje i savršeno je udoban kao što je to prikazano u reklamama. Gina kaže kako baš nikada nije uspijevala pronaći model za sebe jer je takve građe da na svakom nešto nije odgovaralo - ako su košarice bile dobre, elastični dio koji se kopča na leđima je bio premalen i urezivao joj se u kožu. Ako je to bilo u redu, tad su košarice bile prevelike. 

3. Previše je neugodan da bi ga se baš moralo nositi. Gina ne želi biti rob nekim nametnutim društvenim normama i patiti zbog toga. Osjetila je ogromno olakšanje i osjećaj slobode nakon što ga je izbacila iz života. Iz istog razloga je prestala koristiti i tampone. Kaže kako je život prekratak da bi dopuštala da joj bude neugodno i svjesna je kako se mnoge žene ne slažu s njom.

4. Štedi novac jer ga ne troši na kupovinu grudnjaka. Biti žena nije jeftino u današnje vrijeme. Prema nekim procjenama svaka žena će do kraja života potrošiti više od 120.000 kuna na higijenske proizvode. Uz to, one troše puno više novca od muškaraca na donje rublje. Ginin je kućni budžet manje opterećen od kad ne kupuje grudnjake. Kako da se prije osjećala glupo što baca novac na nešto što joj stvara osjećaj neugode. 

5. Žene zaslužuju imati pravo na izbor hoće li nositi grudnjak ili ne, bez osude javnosti, neovisno koliko su im grudi velike. Nema veze da li se treskaju pri hodanju i bulje li muškarci u njih. Gina smatra da žene imaju pravo osjećati se slobodno i živjeti tako, a društvo im je nametnulo grudnjake kao nešto što se podrazumijeva. Ipak, ako je nekim ženama ugodnije u grudnjaku, svakako ga trebaju nositi, ali ne bi to trebale raditi osjećaju li se loše u njemu. 

6. "Tijelo mi je postalo pozitivnije otkako ne nosim grudnjak.". Gina se prije osjećala loše zbog toga što ima male grudi. Smatrala se manje ženstvenom i pokušavala to prikrivati grudnjakom. Otkako ga ne nosi, počela se dobro osjećati u svojem tijelu, upravo takva kakva je - s malim grudima. Kaže da nikako nije dobro to što žene u gotovo svim reklamama izgledaju ovako - mršave su sa savršeno okruglim, punašnim grudima, i to je standard koji se nameće djevojkama kao nešto normalno i poželjno, piše Bustle.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'