Obavijesti

Lifestyle

Komentari 155

Otac koji je tvrdio da je izliječio rak uljem kanabisa preminuo

Otac koji je tvrdio da je izliječio rak uljem kanabisa preminuo
1

David Hibbitt, otac šestogodišnjeg sina, želio je živjeti. Nakon što su mu dali 18 mjeseci života odlučio je pokušati s uljem kanabisa. Rak se potpuno povukao. Nažalost vratio se još gori

VIDEO

Davidu Hibbittu (34) iz Velike Britanije isprva su rekli da boluje od hemeroida koji su se kasnije ispostavili kao treći stadij raka crijeva. 

Dijagnoza mu je uspostavljena 2012. nakon čega je prošao kroz seriju kemoterapija, radioterapija i operaciju. Liječnici su mu 2013. nešto prije Božića rekli da se rak povukao, no samo mjesec poslije David je pronašao kvržicu. Ispostavilo se da je riječ o raku limfnih žlijezda u preponama. Tog puta rekli su mu da ne mogu puno učiniti za njega. Procijenili su da ima još 18 mjeseci. David je želio živjeti. Odlučio je na svoju ruku uzimati ulje kanabisa. 

- Nakon puno istraživanja odlučio sam se na ulje kanabisa. Prolazio sam kroz kemoterapiju i dolazio sam do točke gdje nisam puno mogao učiniti. Nisam imao energije. U kolovozu sam odlučio prestati s kemoterapijom. Osjećao sam kao da me ubija i nisam imao što izgubiti. Nisam mogao prihvatiti da ću umrijeti - ispričao je prije par godina.
Od tada je uzimao isključivo ulje kanabisa koje je plaćao 50 funti po gramu i trajalo mu je oko mjesec dana. 

- Poprilično te udari, ali ni približno nije strašno kao kemoterapija. Bol je gotovo nestala i čini se da je ulje napravilo posao. Želim ljude osvijestiti da postoje i druge opcije - otkrio je David tada.
U siječnju 2015. testovi su pokazali da se rak potpuno povukao. Otac šestogodišnjeg sina tada je izjavio:
- Osjećam se odlično i nadam se da će moja priča pomoći drugim ljudima. 

No ranije ovog mjeseca David je preminuo. Rak se ponovno pojavio u ožujku ove godine i proširio se na pluća i mozak. 

Nakon što je saznao da ima samo još šest tjedana, David je objavio ovaj video na svom Facebook profilu:


Njegova obitelj danas zagovara više istraživanja oko uporabe ulja kanabisa za oboljele od raka. 
- Dave nikad ne bi rekao drugima da odustanu od medicinskog liječenja. Bio je vrlo pažljiv i uvijek je prvo mislio o drugima, a potom o sebi. Ali ulje kanabisa mu je sigurno pomoglo i očito ima ljekovita svojstva. On je pokrenuo grupu podrške i osnovao dobrotvorno društvo za ljude koji se bore s karcinomom. Njegov rad će se nastaviti - ispričala je njegova sestra Alison Hayward za Daily Mail. 

Njegova supruga Heather medicinska je sestra i isprva nije bila za njegovo korištenje kanabisovog ulje jer je ilegalno.
- On je odlučna osoba i puno je istraživao tu temu. Želio je živjeti. Nakon što sam vidjela promjenu na njemu i ja sam se priviknula na to - kazala je Heather. 

Britanski istraživači skupljaju podatke pacijenata koji se sami liječe na ovaj način kako bi stekli širu sliku i usporedili njihova iskustva s kliničkim istraživanjima. 
- U ovom trenutku nema dovoljno dobrih dokaza da kanabinoidi mogu efektivno i sigurno liječiti pacijente oboljele od karcinoma - objasnila je dr. Kat Arney iz britanskog Istraživačkog centra o raku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3.: Lavovi neka se čuvaju tračeva, Ribe očekuje ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 18. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća