Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Ove žene doživljavaju i do 60 orgazama u danu - svaki dan

Ove žene doživljavaju i do 60 orgazama u danu - svaki dan

Super-orgazmi ne odnose se na nekoliko orgazama u jednom odnosu već na nekoliko desetaka njih. Istraživači su pratili četiri Britanke i zaključili zašto one to mogu, a druge žene ne

VIDEO

Je li super-orgazam, mogućnost da jedna žena doživi nekoliko vrhunaca u jednoj večeri mit ili istina? Pitanje je to kojim se vodio tim istraživača u dokumentarcu "The Super Orgasm". Britanski Channel 4 emitirat će ga 13. travnja

Pratili su i istraživali pet različitih žena koje doživljavaju i do 60 orgazama dnevno. Kako je to uopće moguće, pitaju se znanstvenici godinama. Sada su otkrili i tvrde da je moguće da žena doživi multiple orgazme ako je opuštena, bavi se jogom, a njena veza s partnerom je vrlo snažna. 

Istraživanje je opovrgnulo zaključke prethodnih studija da je super-orgazam mit. Cilj istraživanja, i dokumentarca, je provjeriti jesu li ove žene "drugačije" od ostalih ili stvarno svaka žena može postići super-orgazam.

Ispostavilo se da žene koje lako postižu višestruke orgazme otpuštaju puno više oksitocina (hormona ljubavi i zbližavanja), nego druge, a uz to su otvorene prema novim iskustvima i ljudima te se lakše uzbude. Ali, za razliku od većine žena, u situaciji kad se tijelo uzbudi, njihov mozak ostaje miran kroz cijeli seksualni čin. Ne opterećuju se i ne razmišljaju, pogotovo ne o tome kako postići orgazam. 

- Vjerujem da se žene, koje se lakše uzbuđuju od ostalih žena, brže i lakše koncentriraju na užitak. Gledam na seks kao na sviranje u bendu. Morate usavršiti svoj seksualni instrument prije nego što počnete svirati s drugima. I morate tome posvetiti vrijeme. Terapeutski je za sve ljude da se posvete užitku - zaključuje dr. Leanne Wise u dokumentarcu.

Jedna od sudionica, Dannika iz Sussexa u Engleskoj, morala se samozadovoljavati dok su joj doktori mjerili moždane valove. Kaže da nikad nije doživjela orgazam dok nije na internetu našla informacije o tome kako ga postići nakon rođenja djeteta. U dokumentarcu je pokazala da je, kad je bila jako opuštena, mogla doživjeti višestruke orgazme.

- Mislim da je moje tijelo čekalo da prvo postanem majka, a tek onda da osjetim super-orgazam, jer otkad sam postala majka i osjetila svoj prvi orgazam, to je bilo nešto kao "Stvarno sam imala loš dan, beba je stalno plakala. Sad, evo ti, ovdje je tvoj reset gumb" - objašnjava Dannika.

Nathalie, 23, kaže da ponekad ima do 60 orgazama po noći i vjeruje da je to zato što nije u monogamnoj vezi i ima opušteniji pristup seksu, prenosi Mirror. Istraživači su primijetili da se najlakše opusti gledajući pornografiju.

- Ako sam s prijateljem i već smo se zajedno igrali i u tom smislu se dosta dobro poznajemo, vjerojatno ću imati 20-30 orgazma. Ako nemamo puno vremena, vjerojatno ću ih postići 7 do 10. Ako sam sama, vjerojatno će mi dosaditi nakon 4 ili 5 orgazma - prepričava Nathalie.

Francisca (59) kaže da je ključ njezinih mnogobrojnih orgazama monogamija. 

- Teško mi je prebrojati ih jer su uzastopni, ne idu jedan po jedan. Nije da ih brojiš kad vodiš ljubav s muškarcem kojeg voliš. Jako dugo nisam znala da je to rijetka stvar i da nisu sve žene tako građene - objašnjava Francisca.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja