Obavijesti

Lifestyle

Komentari 95

Ovo su naljepše plaže Jadrana! 65 dragulja od sjevera do juga

Ovo su naljepše plaže Jadrana! 65 dragulja od sjevera do juga
2

Gotovo je nemoguće izabrati jednu najljepšu među desecima prekrasnih plaža na hrvatskoj obali. Donosimo vam najljepše pješčane, šljunčane, stjenovite i kamene plaže na Jadranu

VIDEO

Najljepše plaže Jadrana podijeljene su u tri regije: Ista i Primorje, Sjeverna i Srednja Dalmacija te Južna Dalmacija. Ako još razmišljate gdje se kupati i uživati ovog ljeta, provjerite ovaj popis i izaberite najbolje za sebe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Istra i Primorje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  1. Klančac, Brseč - Mjesto kraj Opatije, uz izuzetnu skrivenu šljunčanu uvalu je i dvorac na litici od 157 metara.
  2. Bok, Susak - Još jedna pješčana na otoku, samo što se na njojmože računati na puno više mira jer je bez sadržaja i udaljena od civilizacije. 
  3. Baška, Krk - Vela plaža je zbog svog specifičnog šljunka jedna od najčišćih na Jadranu. S dvokilometarske plaže, na kojoj ima i pješčanih dijelova, puca pogled na Velebit i pučinu.
  4. Cisterna, Rovinj - Obližnja vila i vodovod dobili su ime po rimskoj cisterni, a njihovi ostaci vidljivi su i danas. Ova divlja, a opet pitoma šljunčana plaža nalazi se blizu jedinstvenog ornitološkog rezervata Palud.
  5. Zabodarski, Lošinj - Uvala je sakrivena u borovoj šumi, s plićakom, osamom i ljepotom, zbog koje se je isplati potražiti. Ima i bogatu povijest.
  6. Veli žal, Lošinj - Šljunčana plaža u more se spušta pod vrlo blagim nagibom. Okružuje ju šetalište ispod gustih borovih krošnji.
  7. Beli, Cres - Ispod 130-metarske litice sakrila se šljunkovita plaža, a u blizini se nalazi mjestašce koje pamti još i rimska vremena te brežuljak, vrlo gusto obrastao šumom. Blizu naselja nalazi se i prostor uređen za autokampiranje.
     

    Sommige foto's hebben geen filter nodig #puurnatuur #cres #kroatie 🇭🇷❤️

    Objavu dijeli Fiona (@fiona8856)

  8. Klimno, Krk - Na zapadnoj strani ove uvale plaža je puno više od mjesta za odbojku, picigin, mali nogomet, izležavanje ili šetanje kroz plićak do koljena. Pijesak na jednome mjestu prelazi u pravi mulj bogat takvom kombinacijom minerala da se mnogi vraćaju na valjanje u mulju koje im ublažava probleme s kostima i sličnim tegobama.
  9. Lanterna, Rabac - Blaga šljunčana plaža, tipično kvarnerski i istarski uređena i organizirana. Okružena je turističkim smještajima, a do nje se stiže stepenicama ili stazom kroz šumu.
  10. Lubenice, Cres - Teško dostupna plaža, poznata po svojoj ljepoti. Skrovita, netaknute prirode i mirisa dostupna je samo pješice ili brodom. Poznata je i pod imenom Sv. Ivan. Bild ju je nekoć proglasio 15. najljepšom na svijetu.
  11. Rt Kamenjak - Ovdje se miješaju Istra i more. Riječ je o gotovo 30 kilometara obale na kojoj se ritmički smjenjuju šljunčane i pješčane plaže, široke pločaste stijene, hridi, plitke špilje... Raj za istraživanje, surfere i one koji traže mir na osami.
  12. Spiaza, Susak - Potpuno pješčana plaža s udobnim plićakom nalazi se u uvali na sjeverozapadu otoka u kojoj se smjestilo i naselje. Sve što vam treba možete unajmiti ili kupiti u prodavaonici.
  13. Borik, Mali Lošinj - Plitka, šljunčana plaža na dohvat ruke je u odnosu na niz restorana, hotela i barova. Do centra Malog Lošinja treba vam pola sata pješice. S plaže se u daljini vidi otok Susak. Borik je okrenut prema zapadu, što znači da je ta plaža savršena za sunčanje.
  14. Koromačno, Cres - Ovako to zna ispasti kad se priroda zaigra. Šljunčana uvala je s jedne strane zatvorena malim špiljama, u kojima se možete izležavati. Vodu ne morate nositi jer imate i izvor pitke hladne vode. Sve je to na samo 20-ak minuta hoda od mjesta Belej.
  15. Otok Maškin, kod Rovinja - Otočić s obalom od kilometar i pol, načičkan plažama. Čudesna priroda i uski spoj s otočićem Sv. Andrija.
  16. Rajska, Lopar - Ime joj svjedoči o pijesku, plićaku, toplome moru, debelom hladu guste borovine, a sve čisto i održavano. Od otoka Raba manje se ni ne očekuje.
  17. Mošćenička Draga - Mještani svoju plažu zovu Sipar. Nekoliko stotina metara šljunka potječe od malog potoka koji teče s Učke. U blizini se skriva i kutak za nudiste, a iza ugla jedva je dostupna prirodna plaža Sv. Ivan.
  18. Kornić, Krk - Plaža Punat onim hrabrijima nudi ski-lift, žicu za wakeboard i skijanje na vodi, a samo malo dalje preko puta Košljuna, znat će vam objasniti domoroci, zaljubljenici u surfanje na vjetru imaju vlastitu divlju plažu kao savršeno mjesto za jurcanje po Puntarskom zaljevu.
  19. Bijeca, Medulin - Kilometarska pješčana plaža utočište je penzićima sa svojim hladom, mladima koji su iz Dalmacije uvezli picigin i djeci koju jurcaju niz vodeni tobogan. Na blagoj, uređenoj plaži imat ćete razloga ostati cijeli dan.

Sjeverna i Srednja Dalmacija

  1. Stiniva, Vis - Uvala zatvorena liticama nastala je urušavanjem svoda pećine. Do nje možete doći ili pješice kozjom stazom ili brodicom s južne strane kroz prolaz širok samo četiri metra. Nema drugog načina da dođete do ovog zaštićenog spomenika prirode.
  2. Mekićevica, Hvar - Plitka šljunčana uvala na jugu otoka, okružena aromatičnim mediteranskim biljem i dostupna samo pješice ili barkom s mora. U ovoj divljini sklone se često i nudisti.
  3. Crvena luka, Pakoštane - Mala plaža sakrila se u laguni između Pakoštana i Zadra. Plićak s nježnim bojama okružen je borovima i raznim mediteranskim biljem.
     

    Waking up like this 🤗 . #croatia #crvenaluka #nature #adriaticsea

    Objavu dijeli A n a (@ayellowchinese)

  4. Kulina, Starigrad - Na prostranom niskom rtu podno Velebita, uz mjesto Seline, nalazi se drvena utvrda, a do nje mirna plaža.
  5. Veli žal, Dugi otok - Uz obalu, u bistrome moru, često se igraju dupini. Na plaži šljunak, u plićaku pijesak, a u blizini bar ako ožednite.
  6. Berulija, Brela - Jedna od najuređenijih plaža u Brelima. Na nekoliko stotina metara obale nanizalo se nekoliko malenih uvala. Blizu su hoteli, ali i veliki gusti borovi.
  7. Srebrna, Vis - Riječ je o prirodnom fenomenu, o plaži na kojoj su sve sami obluci. Zbog tirkiznog mora i vrlo guste borovine Višani su jako ponosni na ovu svoju plažu.
  8. Punta rata, Brela - Dovoljno je reći Brela, a ako se doda i "kamen života", stijena u moru iz koje raste bor, onda je to svjetska atrakcija.
  9. Slanica, Murter - Glavna otočna plaža nalazi se na južnoj strani otoka, blizu hotela Colentum. Poznata je po svojoj uređenosti i plićaku.
  10. Vrgada - Svoju glavnu pješčanu plažu poned zovu "crvena". Ovdje nema automobila pa Vrgadu zovu otokom ribara, mačaka i galebova.
  11. Porat, Biševo - Em što se uopće nalazi u uvali na Biševu, em što se pješćana plaža u more spušta tako blago da se plićak pruža više od 20 metara od obale. Kafić, restoran, 23 špilje na otočiću, ovo je čista egzotika.
  12. Zlatni rat, Brač - Ovo mjesto odavno je svjetska atrakcija. Bijeli sprud koji strši u more prkosi strujama. Jedno od najintenzivnijih mjesta za sunčanje i surfanje na vjetru.
  13. Sabuša, Ugljan - Ugodno mjesto za prženje na suncu udaljeno je 20 minuta hoda od mjesta Kukljica. More je plitko i s pješčanim dnom, savršeno za djecu i lijenčine.
  14. Kostanj, Ugljan - Smještena sjeverno do Kukljice, ova pješčana plaža potpuno je prirodna i zaklonjena gustom borovinom. Pogodna je za sidrenje manjih brodica.
  15. Kraljičina plaža, Nin - Tri kilometra duga pješčana plaža smještena u jedinstvenoj laguni u blizini starogradske jezgre Nina nešto je što se na Jadranu doista ne vidi često.
  16. Pantana, Trogir - Tik uz obalu rječica izvire iz samog brda, prolazi kroz mlinicu iz 16. stoljeća, kroz ribnjak i ulijeva se u pješčanoj laguni.
  17. Krknjaši, Drvenik - Zaklonjena s dva otočića, plitka šljunčana uvala s pješčanim dnom krije prvoklasnu konobu "Kod komuniste".
  18. Sv. Nedilja, Hvar - Uska plaža u uvali okruženoj visokim stijenama, a iz jedne od njih raste bor. Pogled puca na otvoreno more.
  19. Sakarun, Dugi otok - Prostrana pruga od 800 metara šljunka, oblutaka i pijeska. Britanski Telegraph ovu je uvalu opisao kao jedinstvenu po intenzitetu boja – tirkiznog mora, tamne borove šume i bijelih kamenčića, koji bliješte na suncu. Plaža se spušta vrlo blago, toliko da se od obale kroz plićak može prohodati i 100 metara.
  20. Dubovica, Hvar - U uvali duboko u kopnu zavukla se plaža okružena agavama i borovima. Romantični dojam pojačava i ljetnikovac iz 17. stoljeća.
  21. Lovrečina, Brač - U uvali kraj mjesta Postira lako se opustiti. Osim mediteranskog bilja, tu su ostaci rimske vile, bazilike te restoran.
  22. Česminica, Sućuraj - Na samoj punti Hvara prema Makarskoj rivijeri ova pitoma plaža pod tamarisima ima sve za cijelu obitelj.
  23. Duće, Omiš - Šest kilometara pješčanih plaža proteže se od Dugog Rata do Omiša. Za djecu baš i nije, ali je zato za mlade i noćni život.
  24. Ždrilca, Paklinski otoci - Šumovita uvala s podmorjem kojim se oduševljavaju ronioci okružena je manjim sličnim mjestima za kupanje i sunčanje.
  25. Mline, Paklinski otoci - Još jedna šljunčana uvala koja se nastavlja na Ždrilca. Obje uvale nalaze se na otoku Marinkovcu. U prirodni raj može se samo taksi brodicom.
  26. Stončica, Vis - Poslije Stinive, domaći će vas upozoriti i na ovu uvalu s pješčanom plažom okruženom mediteranskim stablima.
  27. Mostir, Šćedro - Šćedro je udaljen 2700 metara od Hvara. U zaštićenoj uvali Mostir nalazi se sezonska konoba robinzonskog tipa "Kod Ive". Na otoku je i dominikanski samostan iz 1465. godine.
  28. Medena, Trogir - Plaža uz istoimeni hotel vrlo je popularna kod domaćeg svijeta od Splita do Trogira, prvenstveno zbog sadržaja.
  29. Dražica, Biograd - Pet minuta šetnje Lungomarem kroz hlad stoljetnih borova, toliko je potrebno od centra grada. Široka, čistog mora i jako dobro opremljena.
  30. Vrulja, Brela - I čisto more i osama i čista obala, a iz mora prema površini kao da vrije. Riječ je o mjestu na kojem na morskom dnu izvire rijeka ponornica.
  31. Bačvice, Split - Na jednom od središnjih mjesta života grada pod Marjanom kupalište postoji još od 1891. godine. Ljeti postaje živa kulturno – glazbena meka.
  32. Nikolina, Baška Voda - Jedna od hrvatskih najuređenijih i najsigurnijih plaža nalazi se usred mjesta pod Biokovom, odnosno parkom prirode.
  33. Gornja vala, Gradac - Čak pet kilometara duga je ova šljunčana plaža na jugu Makarske rivijere. Okružena je borovima i maslinama.

Južna Dalmacija

  1. Saplunara, Mljet - Izgubljena u legendama i prirodi. Postoje Mala i Velika Saplunara. Na njihovu pijesku, kaže predaja, u antičkim vremenima nasukali su se Odisej i sv. Pavao. Svaki u svoje doba i po svom poslu.
     

    💦💦💦 #loma #saplunara #mljet #croatia

    Objavu dijeli Tiskivuoren Emäntä Food Blog (@tiskivuorenemanta)

  2. Divna, Pelješac - Tamo gdje se obala dramatično spušta prema moru, uvala je s tek pokojom kućom. Odmah uz obalu je i otočić, taman da se uz čisto more i plažu ima što i istraživati.
  3. Banje, Dubrovnik - Mjesto na kojem vidite i budete viđeni. Najpoznatija dubrovačka plaža ističe se lokacijom kao stvorenom za razglednice i pogledom na zidine te na otok Lokrum.
  4. Žuljana, Pelješac - Čak i na Jadranu malo gdje se može naći bujna borova šuma kao u ovoj uvali na jugu poluotoka. Plaža je plitka i pitoma, a more kristalno bistro.
  5. Pupnatska Luka, Korčula - Izolirana plaža u uvali koja se zavukla u kopno i do koje vodi samo uska cesta.
  6. Veli Žali, Palagruža - Sa šljunčane plaže pogled puca na pučinu sve do Italije. Zaštićena je od bure te okružena smokvama i makijom.
  7. Vela Pržina, Lumbarda - Potpuno pješčana plaža na istočnom dijelu Korčule. S jedne strane vinogradi, s druge more koje krije mnogobrojne antičke ostatke.
  8. Vaja, Korčula - Mala plaža s oblucima i savršeno čistim morem. Romantično, izolirano mjesto, idealno za one koji traže mir. Blzu je napušteni kamenolom.
     

    HEAVEN #vajabeach #Korcula #carbonarabeachestour2016

    Objavu dijeli Cameron Bryant (@camccbryant)

  9. Šunj, Lopud - Plaža na južnoj strani otoka nudi plićak koji se proteže 100 metara od obale prije nego što se mora zaplivati.
  10. Buža, Dubrovnik - Malo stjenovito kupalište pod zidinama Dubrovnika. Atraktivno, ali nije za djecu.
  11. Kručica, Lastovo - Šumoviti otočić u skupini Lastovčića, sa šljunčanom uvalom i visokim vrhom.
  12. Proizd, Vela Luka - Otočić na ulazu u mjesto ima uvalu koja je 2007. proglašena najljepšom plažom na Jadranu.
  13. Veliki žal, Brsečine - Udaljena od Dubrovnika 30 kilometara, pristupačna, ali i na osami. Plaža ima sve sadržaje te, za razliku od Dubrovnika, pristupačne cijene.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to