Obavijesti

Lifestyle

Panel sa srcima kao držač za drage uspomene

Panel sa srcima kao držač za drage uspomene
6

Želite li nježan i romantičan detalj u vašem domu koji će pritom biti jedinstven, savjetujemo da se odlučite na izradu panela s policama i drvenim srcima koji će zapravo biti držači dragih uspomena

U ovoj varijanti koju predlažemo sve je rađeno u nježnim rozim i bijelim tonovima, no vi se možete odlučiti i za neke druge boje, poput plave, crvene, ljubičaste, zelene...

Za izradu ovog maštovitog projekta trebat će vam jedna velika daska za panel. Njega ćete, kad bude gotov, samo prisloniti na zid i po potrebi ga i micati u prostoru. Također, trebat će vam i manje daščice od kojih ćete iskrojiti male police i kutije za panel. Za početak prema šabloni izrežite duguljasta srca iz šperploče. To ćete najlakše napraviti ubodnom pilom. Nakon rezanja finim brusnim papirom obradite srca tako da budu glatka i ravnih rubova.

Potom pripremite dasku za panel. Ona također mora biti glatka, a na nju ćete najprije špahtlom nanijeti bijeli grund, odnosno, temeljnu akrilnu boju, i to preko cijele površine. Kad se to dobro posuši, dva tona koji se međusobno prelijevaju (u ovom slučaju rozi i bijeli) dobit ćete tako da špahtlom nanosite bijelu i rozu akrilnu boju. Željeni ton roze ćete dobiti miješanjem crvene i bijele. Nanesite jednu boju tako da je razvučete na traku od nekoliko centimetara, a potom razvlačite traku dok je na špahtli druga boja i to tako da prelazi preko prethodne trake u drugoj boji. Možete se poigrati i tako da na špahtlu istodobno uzmete rozu i bijelu, pa onda razvlačite trake. Stražnju stranu panela možete, ali i ne morate uređivati na ovakav način, odnosno, stražnja strana može biti jednobojna (boju nanesite širokim kistom). Pustite da se sve dobro osuši, a dotle se pozabavite srcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obojite srca kistom u rozu boju (ili drugu boju koju koristite, važno je samo da ne bude bijela). Nanesite dva sloja i pustite da se dobro osuši. Potom kistom nanesite lak za raspucavanje, takozvani crackle lak, točno prema uputstvima. Pustite ga da se dobro osuši, pa spužvicom preko laka nanosite bijelu boju. Važno je da spužvicom ne tapkate nekoliko puta po istom mjestu jer ćete spriječiti stvaranje efekta ispucanosti. Bijela boja, naime, kako se suši na crackle laku, stvara pukotine koje daju shabby izgled drveta.

Posve isti postupak ponovite i na drvenoj letvici koja će kasnije služiti kao polica te na jednostavnim drvenim kutijama koje ste sami složili od daščica tako da ste daščice zalijepili ljepilom za drvo i pojačali spoj malim čavlićima. Neka se sve dobro osuši.

U sljedećpj fazi trebat će vam drvene kvačice za rublje, pa ćete sa stražnje strane na svako srce ljepilom za drvo nalijepiti jednu kvačicu. Potom ćete na vrh kvačice zakucati trokutastu kukicu kakva se koristi za vješanje slika.

I slijedi završna faza. Pričvrstite na gornji dio panela dasku koja će služiti kao polica, a na donji drvene kutije u koje ćete kasnije spremati sitnice. Na ostatku panela, između police i kutija, zakucajte čavliće na koje ćete objesiti srca. Kvačice na njihovoj poleđini držat će vama drage fotografije, pisma i poruke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kako je Marijana Luki pomogla da ipak ode na Tur d Frans!
PROMO

Kako je Marijana Luki pomogla da ipak ode na Tur d Frans!

Tipovi i trikovi - Luka i Marijana - treći dio

Luka i Marijana u novim Pevec avanturama…
PROMO

Luka i Marijana u novim Pevec avanturama…

Pogledajte kako se uz korištenje jednostavnih trikova možete zabaviti, a ujedno obaviti i shopping…
Luka i Marijana u shoppingu: Tko je spretniji u Pevecu?
PROMO

Luka i Marijana u shoppingu: Tko je spretniji u Pevecu?

Pogledajte kako razmišlja frajer, a kako žena kad ide u shopping... Luka i Marijana u novim Pevec avanturama