Pogledajte kako napraviti ukusne kremšnite

Uz malo truda i vi ove ukusne kremšnite već danas možete imati na svom stolu. Recept je preuzet s video portala www.crochef.com

Crochef
Video: Crochef
2 komentara
Potrebni sastojci :
250 g lisnatog tijesta, 6 jaja, 7 g vanilin šećera, vrećica praška za puding od vaniliije, 3 žlice škrobnog brašna, 3 žlice brašna, 8 žlica šećera, 1 l mlijeka, 50 g šećera u prahu

Priprema :
Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite. Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer). Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre). Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu. Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite. Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu. Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.

Link na CroChef
Možda vas zanima i ovo:
Message