Pogledajte kako pripremiti slasne dagnje na buzaru

Dagnje su vjerojatno najpoznatije školjke u nas, a jedan od najfinijih načina pripreme je na buzaru. Recept je preuzet s portala www.crochef.com

Crochef
Video: Crochef
0 komentara

Dagnje na buzaru ne kuhaju se dugo, a lako je moguće da sve potrebne namirnice već imate u svojoj kuhinji. Zato trkom do najbliže tržnice (ili zgrabite peraje i masku, pa u more), po kilu-dvije ovih finih školjaka!

Sastojci:
1,5 kg dagnji, 5 žlica maslinovog ulja, 1 žlica sjeckanog peršina, 5 češnjeva češnjaka, 1/2 žličice bijelog papra, 200 ml bijelog vina, 1 limun
Priprema:
Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja. Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti. U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun. Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo.

www.crochef.com

Možda vas zanima i ovo:
Message