Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Psi su inspiracija za posao - od pekarnice do pseće praonice

Psi su inspiracija za posao - od pekarnice do pseće praonice
5

Svjetski trend u Zagrebu: U naselju Rudeš, po uzoru na australske i njemačke metropole, otvorena je praonica za ljubimce, a u centru grada i pseća pekarnica

VIDEO

Ribanju, sušenju ručnikom, trešenju mokrog psa, sušenju fenom, sakupljanju dlaka, brisanju mokrih pločica, pranju kade i usisavanju kupanice konačno je došao kraj.

- Šamponiranje, šamponiranje protiv nametnika, šampon s balzamom, ispiranje, feniranje, dezinfekcija kadice i na kraju kolačić. Sve to psi mogu dobiti ovdje. Do sada nije bilo laveža ni drama - uz smijeh govori Milena Petrović.  

U naselju Rudeš u Zagrebu otvorila je prvu samoposlužnu praonicu za pse, Canem Lavat, pa više nijedna kupaonica i stan neće biti mokri. 

- Posjećenost je odlična. Dolaze nam vlasnici velikih i malih pasmina i svi se vraćaju. Ljudi u početku nisu znali što je to. Zbog logotipa su mislili da je igraonica, a kad su shvatili da je to praonica za pse, bili su oduševljeni - priča nam vlasnica praonice. 

Opasani srebrnom pregačom i smiješkom, vlasnicima kupanje ljubimaca više nije napor ni muka. 

- Pranje traje deset ekspresnih minuta jer nema namakanja i čekanja da počne šamponiranje. Ovdje voda i šampon idu odjedanput, pa se štedi na vremenu, a šamponi koje koristimo su profesionalni, pa se psima ništa ne može dogoditi - priča diplomirana profesorica filozofije i komparativne književnosti, koja je zbog ljubavi prema psima pokrenula pseći biznis. A ako vlasnici žele koristiti svoj šampon ili zbog nekog razloga psa moraju prati medicinskim, i to je moguće u Canem Lavatu.

- Na stroju samo namjestimo da preskoči šamponiranje i krene s ispiranjem - objašnjava. 

Ideju o otvaranju samoposlužne praonice dobila je dok je živjela u Australiji, a prije dvije godine vidjela ih je i u Njemačkoj.

Mali i veliki, ma koliko prljavi, svi su dobrodošli u praonicu

Labradori, pekinezeri, haskiji, biglovi, retriveri, ptičari, svi bez problema stanu u kadu.

- Dosad je najveći posjetitelj bio rotvajler, ali u kadu za kupanje stala bi i njemačka doga jer je kada predviđena za sve pasmine - objašnjava Milena Petrović i dodaje da u kupanju dlakavih ljubimaca često sudjeluju i djeca, a ako je potrebno i ona uskače u pomoć.

Ako iznenada ogladni, psu kupite perec

Lizike, lososovi štapići, šaumrolice, okruglice od spiruline, pereci, pa i torte prve pseće pekarnice u centru Zagreba, Hov-Hov, zadovoljit će i najizbirljivije pseće nepce.

- Maja Kolman Maksimiljanović i ja obožavamo pse i čule smo da se u Mariboru otvorila pseća pekarnica, pa smo dogovorile franšizu za Hrvatsku - objašnjava Gordana Steinbauer Serdar. Slastice ručno radi obitelj iz Slovenije, no na jesen planiraju pokrenuti i proizvodnju u Hrvatskoj. 

- Sve je kontroliranog biopodrijetla. U našim slasticama nema mljevenih kostiju ni žlundri. Napravljene su od mesa divljači, govedine, konjetine, puretine s bosiljkom, tune, bez mesa sa sirom, a pripremat ćemo slastice bez glutena za pse s gastritisom, alergijama ili dijabetesom - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam