Ovo vrlo ukusno jelo gotovo je brzo, što je savršeno za godišnji odmor ili vrlo vruće dane kad vam se ne da previše stajati uz štednjak. Osim toga, vrlo je zdravo
RECEPT
Punjena korabica - lagana je za pripremu, ali i za vašu probavu
Sastojci:
- 2 korabe
- žuta paprika
- rajčica
- 2 ljutike
- 2 mlada luka
- sol
- papar
- 150 g gljiva
- svježi bosiljak
- krumpir
- 3 žlice maslinova ulja
Priprema:
Korabice prerežite na pola. Izdubite unutrašnjost, nasjeckajte je i ostavite sa strane. Polovice korabica blanširajte u zavreloj vodi 5 minuta. Nasjeckajte ljutiku i pržite je na malo masnoće. Dodajte sjeckanu unutrašnjost korabice, očišćenu i na kocke narezanu papriku, rajčicu, krumpir narezan na kocke i gljive, pa propirjajte dok ne omekša.
Maknite s vatre, posolite i popaprite. Korabu premažite maslinovim uljem, napunite nadjevom, pospite mladim lukom i ukrasite listićima bosiljka.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku