Obavijesti

Lifestyle

Komentari 81

Riješite kviz - saznajte jeste li timski igrač kakve šefovi vole

Riješite kviz - saznajte jeste li timski igrač kakve šefovi vole
1

Zbog takvih radnika sve funkcionira - njima ne treba dadilja jer su oni spremni pomoći kolegama kao i klijentima te rado dijele znanje, iskustvo i ideje

VIDEO

Između osam ponuđenih kvaliteta koje poslodavci najviše cijene kod zaposlenika na prvome mjestu našla se sposobnost rada u timu, pokazalo je nacionalno istraživanje koje je proveo Ol Partners između 174 sjevernoamerička poslodavca. Točnije, tu je kvalitetu odabralo 71 posto ispitanih poslodavaca. 

U timskoj atmosferi radnici sami rješavaju nesuglasice te brže pronalaze rješenja.

Dodatno, cijene se oni koji su aktivni u rješavanju problema i mogu razmišljati korak unaprijed, umjesto onih koji čekaju da se problem dogodi, pa tek onda krenu razmišljati o mogućim uzrocima i posljedicama te rješenjima. Radniku, timskom igraču koji je uvijek spreman pomoći suradnicima, menadžeri vide kao kolegu koji je spreman podijeliti znanje i iskustvo te razmjenjivati ideje te uskočiti kolegama kad imaju previše posla. 

Prilično visoko rangirana je i spremnost da radnik bude na usluzi klijentu, odnosno kupcu. Kad su trebali opisati korist koja iz svega toga proizlazi, poslodavci su istaknuli kako takav pristup poslu smanjuje emocionalne sukobe među zaposlenicima te kako u takvoj radnoj okolini ne moraju biti dadilje ili suci koji će rješavati prijepore među njima. U timskoj atmosferi radnici sami rješavaju nesuglasice te brže pronalaze rješenja, smatraju ispitani menadžeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dreamstime

Riješite kviz

1. Dogovarate se s kolegama tko će odraditi koji dio projekta. Možete li pretpostaviti kako će stvari izgledati na kraju?

  • A. Ako želite da se nešto napravi kako treba, morat ćete to odraditi sami. 
  • B. Pregledat ćete zadatke i staviti kvačicu na većinu, no pitanje je hoćete li moći sve držati pod kontrolom.
  • C. Kako god sada podijelili posao, odlučit ćete o tome kad krenete, prije posla važnije je osigurati da imate dovoljno grickalica. 
  • D. Surađujete na planu aktivnosti jednako kao što ćete surađivati i ​​na svakom dijelu posla. Dvije glave uvijek su pametnije.

 2. Treba organizirati zabavu kojom će se proslaviti to što je tvrtka dobila projekt. Netko treba organizirati slavlje. Hoćete li vi?

  • A. Možda, no je li stvarno potrebno cijelo povjerenstvo za organizaciju zabave? 
  • B. Nema šanse, neka netko drugi to učiniti.
  • C. Naravno, vi ste prirodni vođa grupe, čak i ako sami sebi to još niste priznali.  
  • D. Preuzet ćete ulogu organizatora koja kao da vam prirodno pripada, a i kolege su spremni uskočiti pa ne osjećate da imate obavezu. 

3. Kolega nije dao najbolje od sebe u utakmici protiv konkurentske tvrtke. Kako ćete reagirati kao vođa tima?

  • A. Nema smisla ništa reći, vi niste osoba koja procjenjuje predanost ciljevima. 
  • B. Podbacio je? Niste primijetili, zabavljate se razmišljanjem u kojem ćete pubu završiti.
  • C. Porazgovarat ćete s njim da mu podignete moral, ipak ste vi kapetan momčadi.   
  • D. Pitat ćete kolege znaju li zbog čega ima loš dan, a onda porazgovarati s njim o tome možete li kako pomoći.

4. Šef traži da obavite prezentaciju za cijeli tim, kako se osjećate?

  • A. Sretno što ste došli na red, pod uvjetom da se drugi ne počnu miješati.
  • B. Ljuti ste jer vam nije jasno zašto je to svalio na vas i kako ne vidi da postoje kolege koji bi to sigurno mogli bolje, samo glume da su bolesni.
  • C. Prihvatit ćete, iako mislite da ima i boljih kandidata od vas.
  • D. Preuzet ćete obavezu i odmah porazgovarati s kolegama o tome što oni misle na koje bi detalje trebalo staviti naglasak. 

5. Kod kuće ste i posvađali ste se s ukućanima oko kućanskih poslova, vi ćete...?

  • A. Zatvoriti se u sobu. Vi inače znate i sami oprati rublje i očistiti oko sebe, tako da ne vidite u čemu je problem.
  • B. Prepustiti se gledanju omiljene TV serije, ako se kome čisti, neka čisti. 
  • C. Prilagodit ćete se situaciji, napuniti perilicu rublja i usisati dnevni boravak.
  • D. Pozvati ukućane da se dogovorite tko preuzima koji dio posla te da svatko izabere što će napraviti. 

Pogledajte rezultat

Najviše A - vi ste solo igrač 

Umjesto da delegirate zadatke radije sve radite sami, da budete sigurni da je obavljeno kako treba. Drugima je to ponekad super, no može ostaviti osjećaj da ih podcjenjujete te stvoriti averziju prema suradnji s vama. 

Pokušajte: Povremeno prepustite kontrolu drugima. Zapitajte se što je najgore što se može dogoditi, pa ako moguće posljedice ne ugrožavaju posao, ispustite konce iz ruku. 

Najviše B - okrećete leđa poslu

 Rijetko ćete nešto napraviti dobrovoljno i među prvima napuštate posao, pa mnogi kolege misle da ste lijeni. Vi znate da nije stvar u tome, no zapitajte se koji je razlog. Možda mislite da niste dorasli zadacima ili da drugi ne cijene vaš doprinos pa vam se ne da?

Pokušajte:  Razmislite što vam je važno. Ako je to napredovanje, povedite računa da sami sebi ne podmećete nogu - korigirajte ponašanje tako da ljudima date do znanja da ste spremni raditi, ali želite da to bude priznato. 

Najviše C - vi ste vođa

Ako postoji šansa da vodite, vi ju iskoristite. Možda mislite da je to jedini način da dobijete ono što želite, no imajte na umu da mnogo toga možete naučiti i tako da slijedite druge.  

Pokušajte:  Sljedeći put kad se ukaže prilika da budete vođa tima, promislite postoji li netko tko bi u toj situaciji bio prikladniji, a možda biste od njega mogli nešto i naučiti.

Najviše D - vi ste timski igrač 

Vi ste savršeni timski igrač i nemojte se previše mijenjati. Znate slušati suradnike, postići kompromis i znate koliko je važno zajedničko odlučivanje.  

Pokušajte:  Divno je to što prepuštate timu da odlučuje, ali zato možda često ne kažete što mislite. To s vremenom može biti frustrirajuće. Upamtite, ponekad trebate preuzeti inicijativu i neke projekte preuzeti na sebe. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam