Obavijesti

Lifestyle

Komentari 88

Riješite se podočnjaka i vrećica ispod očiju brzo - na 8 načina

Riješite se podočnjaka i vrećica ispod očiju brzo - na 8 načina
1

Radi se o jednostavnim i jeftinim kućnim pripravcima koji provjereno pomažu. Izaberite koji vam najviše odgovara - podočnjaka i oteklina pod očima više neće biti

VIDEO

Ovo je top osam pripravaka koji će vam pomoći ukloniti tamne kolutove i otekline ispod očiju. Jednostavni su za napraviti i jeftini. Pokušajte! 

Ružina vodica

Ružina voda vlaži i njeguje kožu lica, oslobađa od oteklina, crvenila i svrbeži. Ima učinak izbjeljivanja i pomlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće:

Sastojci:

  • svježe latice od jedne ruže
  • čaša tople vode

Priprema: 

Isperite latice ruže i staviti ih u malu posudu. Ulijte čašu tople vode i pustiti da se sve ohladi. Zatim ocijedite u dezinficiranu posudicu, i to je to. Ružinu  vodicu držite u hladnjaku, ali ne dulje od tjedan dana. 

Koristite tako da otopinom navlažite dvije blaznice, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svaku večer.

Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodit će vas oteklina ispod očiju kao i tamnih kolutova. Prije spavanja nanesite 2 do 3 kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se vidjeti već za tjedan dana. 

Sok od krumpira

Krumpir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbjeljuje kožu.

Priprema:

Naribajte sirov krumpir i iscijediti sok iz njega. Potom navlažite tom tekućinom blaznice, stavite ih na oči i držite deset minuta. Isperite lice pa umasirajte pod oči malo maslinovog ulja. Tretman traje dva tjedna i radi se svaki dan. 

Oblog od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i ima učinak izbjeljivanja.

Priprema:

Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u hladnjak na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako tjedan dana.

Thinkstock

Oblog od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom, i antioksidansima - što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i oteklina.

Priprema: 

Napravite šalicu zelenog ili crnog čaja, čekajte da se ohladi, a zatim u čaj potopite blaznice. Ocijedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i vrećice čaja (nakon što napravite čaj). Oblog držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon tjedan dana vidjet ćete poboljšanje. 

Maska od mlijeka i kruha

Mlijeko vlaži i izbjeljuje kožu, a kruh sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B - on smiruje kožu i neutralizira osip.

Priprema:

Napravite smjesu od bijelog kruha i mlijeka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Budete li to radili redovito, podočnjaci će brzo nestati.

Sok od rajčice

Rajčica sadrži likopen, antioksidans koji jača stijenke kapilara.

Kako ga koristiti:

Nanesite sok od rajčice na problematična područja i ostavite 10 minuta. Operite lice hladnom vodom. Ponavljajte to svaki dan, dva tjedna. 

Biljne kockice leda

Led ima dobar učinak na kožu - čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otekline. A, ako u njega stavite određeno ljekovito bilje, učinak je još bolji.

Sastojci:

  • listovi kadulje
  • različak 
  • kamilica
  • peršin

Priprema:

Uzmite čajnu žličicu svake biljke i stavite u 200 ml kipuće vode pa ostavite dva sata. Tekućinu sipajte u kalup za led i stavite u duboko zamrzavanje. Svako jutro trljajte područje oko očiju kockicom leda oko 30 sekundi (svako oko) i tako dva tjedna, piše Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja