Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

S dobrom idejom dizajnerska bajka može postati stvarnost

S dobrom idejom dizajnerska bajka može postati stvarnost
6

Za “event designera” Borisa Ružića iz Pule (39) nema granica kad je riječ o organizaciji bilo kakvog događaja - radio je s brojnim zvijezdama, političarima...

VIDEO

Boris Ružić, ime koje se krije iza branda BR design, kreativac je koji se bavi “event designom”. Sjedište tvornice ideja tog 39-godišnjeg Istranina neposredno je kraj Poreča, a za početak pokušao nam je objasniti kako je sve krenulo...

- Nikad nisam pretjerano analizirao tko sam te što je iskon i motiv da sam krenuo u osnivanje tvrtke BR design, koja se danas sastoji od nekoliko podbrendova: BR events, BR wedding, BR home, BR villas i BR gastronomy. Ne znam kako to teorijski definirati, valjda se čovjek jednostavno rodi s tim. Ili ima to u sebi ili nema. Iako zvuči kao klišej, stvarno istinski uživam stvarajući te svaki slobodan trenutak provodim radeći, i tako od najranijeg djetinjstva - ispričao nam je Boris, koji priznaje kako mu je i fascinacija drugih njegovim radom velika inspiracija. Ta mu potvrda stvaralačkog i kreativnog duha pomaže da svaki dan radi sve bolje i bolje. Naime, iza Borisa i njegova tima stoji desetogodišnje radno iskustvo, a prepoznatljivi su po tome što se potpuno prilagođavaju stilu klijenta. 

- Znamo pronaći sve sjajne detalje i ideje kako bi svako vjenčanje i događaj bili posebni na svoj način - kaže Boris i dodaje da su ipak najzahtjevniji zadaci u planiranju predsjednička i politička okupljanja koja ne ostavljaju mnogo mjesta kreativnosti. No ovaj maštoviti “event designer” uvijek pronađe mjesta za malo odmaka od uobičajenog. 

Da granice ne postoje, potvrdio je Boris rekavši da za njega ništa nije preekstravagantno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikad nismo imali toliko ekstravagantnih upita koliko ih mi sami možemo nametnuti, a to upravo i radimo - tvrdi. 

Samo od sebe nameće se i pitanje je li za ovakav, pomalo filmski posao, odnosno uslugu, potrebno i mnogo novca. S obzirom na to da su nam iz BR designa rekli kako su radili s mnogim filmskim i glazbenim zvijezdama hrvatske i strane estrade, pa sve do predsjednika RH i poznatih političara, pitali smo mogu li si i “obični smrtnici” priuštiti, primjerice, glamurozno vjenčanje iz bajke. 

- Rekao bih da nije toliko važna količina novca koliko vizija jer se nekad s dobrom idejom može jako mnogo uštedjeti. Na primjer, želite li dočarati jesenski ugođaj, preporučio bi mladencima vjenčanje usred šume, gdje bi mogli iskoristiti prirodnu scenografiju zlatnih i bakrenih boja. Ponekad priroda može dati onaj ‘special touch’, a razne gastronomske delicije mogu samo uljepšati i upotpuniti sva naša osjetila - savjetuje Boris.

Kako je Borisov rad vizualno veoma atraktivan, nemoguće je ne pitati se odakle dolazi inspiracija. Otkrio nam je da je sva čar zapravo u prirodi. 

- Nju nikako ne možemo prestići. Zalazak sunca ili zvjezdano nebo je nešto što ništa ne može nadmašiti. To je fascinirajuće.

Osim toga, ugleda se i u mnoga svjetska imena. 

- Svakako bih želio istaknuti Gaudija i Dalija, koje jednostavno obožavam, a od suvremenih radova moji omiljeni umjetnici su Philippe Starck i Zaha Hadid. Rad svakog umjetnika me na neki način dodirne. Spoznaja da svatko od nas živi u svojoj mašti i personaliziranom svijetu inspirira me na daljnje stvaralaštvo, kroz koje pozitivnu stvaralačku energiju mogu prenijeti u dio svakog od tih svjetova - objasnio je. Kao i svakog pravog umjetnika, Borisa inspiriraju putovanja. Vjeruje da ona usrećuju i obogaćuju život te da potiču na neka nova istraživanja.

- Pri posjetu čudesnim mjestima i svjetski poznatim gradovima imao sam prilike kroz neobične situacije upoznati i neobične ljude koji su na mene jako utjecali. Naime, sva mjesta i gradove čine prije svega ljudi koji u njima žive i stvaraju. Realnost je da svaki grad ili mjesto ima svoju priču. Svako okruženje je interesantno i privlačno na svoj način. Tako je i s klijentima - svaki je od njih poseban na svoj način, svačije su želje različite, i karakteri specifični. Esencijalno je osjetiti njihovu energiju, način i stil na koji se izražavaju, jer to je ono sto čini razliku. Sve me to ispirira i motivira da i dalje učim, istražujem i, naravno, pritom se zabavljam.

Ovog umjetnika, vizionara i majstora svog zanata ponekad je zaista teško pratiti, kako i sam priznaje. Valovi inspiracije dolaze mu nenadano i mogu stvoriti potpuno novi aspekt nekog događaja. No dinamičnost i činjenica da uvijek daje novi sjaj svakom događaju koji dizajnira ono je što Borisa Ružića i njegov tim ističe u moru istih. 

- Svaki projekt nastojim maksimalno idejno razviti te zaokružiti viziju, za koju na kraju moram osjetiti da ispunjava i zadovoljava mene kao umjetnika te klijenta koji mi je zadatak povjerio. Zna se, naravno, dogoditi i trenutak u kojem nemam inspiraciju, a zna se dogoditi da mi, primjerice, dok se tuširam, sine ideja, slika nečega, ili dok gledam neki film - za kraj je ispričao.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru