Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

S. Vincek otkriva svoju tajnu - kako napraviti savršene kolače

S. Vincek otkriva svoju tajnu - kako napraviti savršene kolače
1

Vlasnik vrlo poznate i cijenjene zagrebačke slastičarnice "Vincek" kaže da, za početak, kolače treba raditi s ljubavlju, a potom se držati određenih pravila tijekom pripreme

VIDEO

Vlasnik poznate zagebačke slastičarnice "Vincek" otkrio nam je trikove kako napraviti savršene kolače.

- Kao dugogodišnji majstor slastičarstva želio bih savjetovati da su veliko srce i ljubav polazište za dobru slasticu kao i vrijeme, te postupak procesa proizvodnje - rekao je Stjepan Vincek pa objasnio na što pripaziti kod pripreme kolača. Znači, želite li da i vaši kolači budu preukusni kao i njegovi, zapamtite ovih nekoliko njegovih savjeta:

  • Kod čokoladne glazure važno je da u čokoladi bude minimalno 50 posto kakao dijelova i u glazuru dodati 30 posto biljne masnoće. Kod zagrijavanja čokoladu nikako ne smijemo pregrijati i potrebno ju je konstantno  miješati, kako bi na kraju bila stabilna gustoća. Idealna temperatura čokolade je temperatura usana.
  • Kod prhkog tijesta sve namirnice moraju biti sobne temperature, te je važno da se tijesto ne mijesi predugo - što je najvažniji dio procesa da bi tijesto kod pečenja bilo idealno!
  • Za kremu uz idealnu temperaturu samo miješanje mora biti dugotrajno, ali brzo kako bi u samu strukturu kreme ušlo što više zraka - da krema ne bi bila teška i premasna.

Stjepan Vincek podijelio je s nama i jedan fini recept:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Parfe sa voćem

Za deset porcija

Sastojci:

  • Mlijeko - 0.14 kg
  • Žumanjka - 2 kom.
  • Svježe jagode - 0.4 kg
  • Sl. Vrhnje - 0.5 kg
  • Šećer - 0.05 kg
  • Vanilije - 0.002 kg
  • Želatina - 0.02 kg
  • Žele preljev - 0.005 kg

Priprema:

Mlijeko, šećer, žumanjke i želatinu na pari prokuhati i ohladiti na temperaturu usana uz stalno miješanje. Jagode pripremiti očistiti i oprati, te narezati na željenu veličinu, a slatko vrhnje nalupati da bi sve sastojke na kraju lagano zamiješali. Jedan dio jagoda ostavimo za aranžiranje i prelijemo ih zagrijanom želatinom!

Slastičarnica koja je nezaobilazni dio zagrebačke povijesti

Slastičarnicu "Vincek" osnovali su  01. srpnja 1977.godine Ankica i Stjepan Vincek, i to u  Zvonimirovoj ulici broj 7. 

- Kasnije smo se širili kako se širila i obitelj, tako da danas poslujemo na šest lokacija. Danas svi zajedno obiteljski radimo, sa stotinjak visoko kvalitetnih djelatnika. Danas naše slastičarnice dnevno posjećuje između 3000 i 5000 cijenjenih gostiju na čemu smo im od srca zahvalni, što iskazuju povjerenje u naš tim - ponosno je dodao gospodin Vincek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'