Po receptu Sibe Mtongana, slavne kuharice iz Južne Afrike i jednog od zaštitnih lica Food Networka. Ovaj desert je lako napraviti - gotov je za samo 20 minuta
Sorbet od šumskog voća - fini desert, idealan za vruće dane
Sastojci:
- 4 naranče
- 40 g svježeg đumbira
- vrećica čaja od rooibosa
- 200 g fino mljevenog šećera
- kg jagoda
- 300 g borovnica
- 2 žlice soka od limuna
- višnje za ukrašavanje
Priprema:
Naranče prerežite na pola te iz njih istisnite sav sok. Sok procijedite i stavite u posudu. Dodajte šećer i 10 g narezanog đumbira te kuhajte pet do deset minuta dok ne dobijete sirup. Kad se sirup ohladi, izvadite vrećicu s čajem i stavite ga u hladnjak 30-60 minuta. U međuvremenu polovice naranče izdubite i stavite u zamrzivač.
U blenderu izmiksajte šumsko voće, ostatak đumbira i limunov sok dok ne dobijete glatku smjesu. U metalnoj posudi s poklopcem pomiješajte izmiksano voće i sirup od naranče, poklopite i stavite u zamrzivač na tri i pol sata. Zatim smjesu prebacite u blender, izmiksajte kako biste razbili kristaliće leda i ponovno vratite u zamrzivač.
Izvadite posudice od narančine kore iz zamrzivača, u svaku stavite po nekoliko žlica voćnog sorbeta i ukrasite ih po jednom višnjom.