Obavijesti

Lifestyle

Srebrne nijanse: Sijeda kosa je sada naš ukras i zaštitni znak

Srebrne nijanse: Sijeda kosa je sada naš ukras i zaštitni znak
3

Naše poznate sugrađanke podijelile su s nama savjete kako njegovati sijedu kosu i blistavo izgledati bez obzira na nijansu. Sijeda kosa, kažu mora biti dobro pošišana

VIDEO

Uživajte u daru prirode. Budite zahvalne da ne morate bojiti kosu i nanositi kemikalije na nju, kaže naša najdugovječnija manekenka Zvončica Vucković (56).

Sijeda kosa njezin je zaštitni znak, a zbog genetskog naslijeđa kosa joj je posijedila dok je bila vrlo mlada. Od bojenja kose odustala je još u tridesetima, a kao ni tad, ni danas sijeda ni najmanje ne umanjuje njezinu ljepotu.

Sijeda kosa je suha

No bez obzira na dob u kojoj osijedite, sijeda kosa ima nešto drugačije karakteristike od one koja još ima prirodni pigment. Stoga smo za savjet o održavanju i njezi pitali naše poznate sugrađanke kojima je ovaj odabir bio draži od stalnog tretiranja kose kemikalijama.

Zvončica Vucković, kako kaže, ne koristi nikakve specijalne šampone niti preljeve za kosu, a pere je jednom tjedno ili svakih pet dana. Maskom je regenerira i nahrani svakih nekoliko mjeseci.

- Sijeda kosa mora biti dobro pošišana i frizura besprijekorna jer u suprotnom izgleda neuredno - savjetuje Zvončica. Dodaje kako kosu preko zime štiti kapom, a preko ljeta je voli zaštititi šeširima.

- Na suncu sijeda kosa požuti, ali i hladnoća te smog nisu poželjni - govori manekenka.

Vremenski utjecaji jače se odražavaju na sijedim vlasima jer su one krhkije. Sijeda kosa stoga je suha pa joj sjaj možete vratiti posebnim regeneratorom ili sprejem. Mnoge svjetske zvijezde zrele dobi danas ponosno odbacuju diktat mladosti, a sijeda kosa postala je pravi trend. 

Svoje srebrne nijanse često i dodatno istaknu nekim preljevom ili bojom kako bi joj dale dodatnu toplinu.

PR fotografije

Izrast brzo raste

Svoje sijede voli naglasiti i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin (61). Čak i kad nosi perike, bira upravo one sa srebrnkastim sjajem, a to čini iz praktičnih razloga.

- Ne mogu reći da sam zaljubljena u svoju sijedu i srebrnkastu kosu, ali volim izgledati uredno. Kad se bojite, to morate činiti redovito jer se već nakon dva tjedna vidi mali izrast koji po meni ne djeluje nimalo privlačno - kaže Tihana i dodaje da voli pojednostavniti život umjesto da ga komplicira pa ostavlja kosu takva kakva je.

- Eventualno stavim pramenove. Kosa mi brzo raste pa kompletno farbanje nema smisla, a ovako dobijem opušten i pomalo razbarušen izgled koji je više u skladu s mojim karakterom, nego neka jednobojna frizura - zaključila je modna agentica i jedna od najbolje odjevenih žena u Hrvatskoj.

Patrik Macek/PIXSELL

Samo pranje i sušenje

A političarka koja je definitivno sijedu kosu učinila svojim zaštitnim znakom je bivša premijerka i sadašnja saborska zastupnica Jadranka Kosor (61). Ona je odabrala jednostavnu, ali uvijek urednu i upečatljivu kratku frizuru, čije oblikovanje prepušta u stručne ruke frizerki.

Kako nam je rekla, svoju sijedu kosu ne podvrgava nikakvim posebnim tretmanima, samo je, kaže, redovito pere i suši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju