Obavijesti

Lifestyle

Komentari 286

Stručnjaci: Misionarska poza i doggy za seks bez imalo boli

Stručnjaci: Misionarska poza i doggy za seks bez imalo boli
1

Pri misionarskom položaju nema straha od ozljeda niti za one koji nisu u dobroj kondiciji, potvrđuje fizioterapeut Goran Čop, a za žene su dobre verzije 'kaubojke'

VIDEO

Dobar seks može biti ubojit, pogotovo ako inače imate problema sa slabom kralježnicom, zdjelicom, kukovima ili zglobovima, pri čemu su neke poze posebno opasne, tvrdi američki kiropraktičar dr. Dean Larit. On tvrdi kako je najsigurnije držati se dobrog starog misionarskog položaja, kod kojeg nema baš nikakve šanse da se partneri ozljede jer nema ozbiljnijeg pritiska na pojedine kosti, zglobove ili mišiće. 

Jest da misionarski položaj ponekad može biti i pomalo dosadan, ali sigurno se nećete ozbiljnije ozlijediti, jer žena nema previše manevarskog prostora, a muškarcu je omogućeno da fleksibilno pokreće zdjelicu u granicama u kojima mu je to ugodno. 

Kod tog položaja nema bitnih opasnosti za kosti leđa i zglobove ni za one u ozbiljnijim godinama.

- Složio bih se s tim da je misionarski položaj najsigurniji -  kaže fizioterapeut s privatnom fizikalnom terapijom Goran Čop. Dodaje kako kod tog položaja nema bitnih opasnosti za kosti leđa i zglobove ni za one u ozbiljnijim godinama, kao ni za partnere koji inače nisu u dobroj fizičkoj kondiciji, jer se puno toga može napraviti već i laganim ljuljanjem tijela, bez većeg opterećenja za zdjelicu i leđa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, ženama može biti ugodnije ako podignu noge i prekriže ih iza partnerovih leđa, kako im se kukovi ne bi previše raširili, što – ako seks potraje dulje od desetak minuta – može postati bolno i potrajati i do nekoliko sati.

Fotolia

Na fotelji ili u kupaonici 

Sličan po vrlo malom riziku je i položaj u kojemu muškarac ženi prilazi odostraga, kaže naš sugovornik. Popularni “doggy style” jednostavan je za izvedbu i ne zahtijeva prevelika naprezanja, a ako se partneri dobro namjeste, nema većih opasnosti. Pritom je važno voditi računa da se žena osloni na nešto čvrsto – ormarić, umivaonik ili fotelju, a ako partneri kleče, najveći problem su bolovi u koljenima. 

- Koljena u toj situaciji moraju podnijeti nešto veći teret, no ako je čovjek inače zdrav, odnosno nema problema s koljenima, to ne bi trebao biti problem - kaže naš sugovornik. 

Njegov američki kolega, doduše, upozorava i na moguće varijacije tog položaja: situaciju kad partneri stoje, pa muškarac najveći dio posla mora obaviti iz kukova, što može biti nezgodno ako odnos potraje, pogotovo ako partneri inače nisu kompatibilni po visini; te na klasičnu “doggy” pozu kod koje su partneri na krevetu i žena se namjesti s koljenima i rukama i glavom na krevetu i podignutom zdjelicom, dok partner stoji pored kreveta. Ako se partneri predugo zadrže u toj pozi, ženi bi položaj u kojemu mora održavati stražnjicu visoko s vremenom mogao postati neugodan. Ipak, čak i u tom slučaju pritisak na zdjelicu nije tako velik da bi se mogla dogoditi neka šteta, smatra inozemni stručnjak.

Rock&Roll na misionarski način

Svojevrsni “prijelaz” prema opasnoj zoni bila bi rock&roll varijanta misionarskog položaja, kod koje muškarac kleči iznad žene, a ona je podigla noge na njegova ramena. Svakako bi bilo dobro da žena podupre leđa tanjim jastukom ili smotanom dekom, a najbolje da nasloni donji dio leđa na partnerova bedra. Preporuka je da žene rade lagane pokrete, do granice do koje im je ugodno. U slučaju da ne podupru leđa ili pokušaju izvesti koju bravuru, tu bi se već mogli javiti bolovi, no ne nužno i trajni problemi.

Leptir na misionarski način

Varijacija misionarskog položaja u kojemu žena leži na stolu, a muškarac stoji sa strane te prebaci njene noge na svoja ramena posve je bezopasna jer nema pritiska na leđa niti na zglobove, a može biti vrlo ugodna za ženu. Kut pod kojim muškarac prodire idealan je za stimulaciju rodnice i omogućava mu dublje prodiranje. Muškarac, pak, uz lagane pokrete zdjelicom može obaviti većinu posla, a u slučaju umora može se i osloniti na stol. Uz plitku penetraciju muškarac može lako pogoditi ženinu G točku.

Par počinje u misionarskom položaju, a nakon što muškarac prodre duboko, dopušta ženi da stavi svoje noge među njegove i prebacuje svoju težinu malo prema naprijed, tako da se tijela potpuno priljube i muškarac svojim laganim pokretima izvodi pritisak i trenje ženskog spolnog organa i klitorisa. To može povećati snagu ženskog orgazma. S obzirom da su za užitak dovoljni mali pokreti zdjelicom, nema opasnosti od bolova i kočenja. Pazite jedino da prejako ne upirete laktovima, već se oslonite na cijele podlaktice. Ženama je ova poza ugodna jer se mogu odmarati.

Fotolia

Misionari zapetljanih nogu

Par počinje u misionarskom položaju, a nakon što muškarac prodre duboko, dopušta ženi da stavi svoje noge među njegove i prebacuje svoju težinu malo prema naprijed, tako da se tijela potpuno priljube i muškarac svojim laganim pokretima izvodi pritisak i trenje ženskog spolnog organa i klitorisa. To može povećati snagu ženskog orgazma. S obzirom da su za užitak dovoljni mali pokreti zdjelicom, nema opasnosti od bolova i kočenja. Pazite jedino da prejako ne upirete laktovima, već se oslonite na cijele podlaktice. Ženama je ova poza ugodna jer se mogu odmarati.

Vesele škarice za veću ugodu

Par počinje u rock&roll pozi, opet uz mali jastuk ili dekicu ispod ženine stražnjice. No umjesto da ženine noge budu na muškarčevim ramenima, možete ih spustiti pored tijela tako da ih partner pridržava za zglobove. Tako tijekom penetracije partner može raširiti vaše noge ili ih skupiti kako bi povećao užitak. Bitno je da se žena opusti, a kad se umori, može jednostavno prekrižiti noge na partnerovim leđima i upravljati pritiskom kod penetracije. Kako bi užitak bio potpun, ritam usporite u slučaju napora, savjetuju fizioterapeuti.    

Partnerica kao kaubojka

Jedna od poza u kojoj žena kontrolira seks je i ona u kojoj je partnerica gore i igra se kauboja. Iako je to poza u kojoj će doživjeti najbolju stimulaciju G točke, dulje vrijeme sa široko raširenim kukovima itekako može ostaviti traga. Pogotovo ako je partner korpulentniji, pa se žena ne može dobro osloniti na oba svoja koljena. 

- Istina, ta poza može biti neugodna za ženine kukove, no u praksi još nisam doživio da mi se ljudi žale da su nastradali u seksu. Naprotiv, češće se znamo šaliti govoreći kako im fali seksa, pa su se zato neki dijelovi tijela ukočili, kaže Željko Čop.

Fotolia

Oslobađanje hormona sreće

Čak i ako nam je pojedina poza neugodna, malo je onih koji će se na to požaliti usred seksa. Riječ je o aktivnosti tijekom koje se oslobađaju hormoni koji nas čine sretnijima i djeluju ublažavajuće na bol, pa je puno veća vjerojatnost da će netko, čak i kad ga nešto zaboli, stisnuti radije zube i izdržati do kraja, nego da se žali ili prekida izvedbu, kaže Čop. Naravno, u nekim situacijama u kojima pomalo preskačemo svoje mogućnosti ipak treba voditi računa o svojim godinama i fizičkoj spremi, ali i o tome da se ne pretjeruje, dodaje naš sugovornik. 

Hodajući seks najbolji je u vodi

Ako baš želite probati “s nogu” a problem vam je višak kilograma ili godina, ne pokušavajte to na suhom nego ostavite hodajući seks za noćno kupanje u privatnom bazenu ili za dnevnu zanimaciju u nekoj skrovitoj uvali na moru. Žena će biti manje teška u vodi, a i manje su šanse da se ozlijedite ako zateturate. I ne zaboravite namazati lice kremom sa zaštitnim faktorom i staviti šešir na glavu. Naime, dok ste u vodi, sunce se odbija o vodenu površinu pa je njegovo zračenje još jače i moglo bi vam se dogoditi da vam prisjedne seks bez zaštite, ali one od sunca. 

U sedlu naopako i sa strane

Kad partnerica sjedne na partnera tako da mu okrene leđa, jedna od mogućih varijacija je i da jednom nogom opkorači partnera oko boka, a drugu stavi između njegovih nogu. Muškarac treba savinuti noge u koljenu i omogućiti joj da se uhvati za njegovu nogu. Žena na taj način može kontrolirati ritam i dubinu penetracije te laganim naginjanjem radi pritiska o muškarčevu stidnu kost stimulirati svoj klitoris. Ova bi poza mogla biti nešto manje naporna od klasičnog jahaćeg stava jer žena ipak ne mora previše širiti kukove, a navodno može dovesti do ludog vrhunca. 

Oprezno s bočnom pozom

Poza u kojoj je žena na boku, s donjom nogom savinutom preko partnerove, dok joj partner podiže gornju nogu rukom i prilazi joj straga može biti ugodna za ženu jer je partneru omogućena dublja penetracija, ali i izrazito neugodna, jer partnerovi udarci zdjelicom mogu biti usmjereni na njenu bedrenu kost, što, ako potraje predugo, može dovesti do ishialgije. Osim toga, vodite računa o tome kako prelazite iz te u neku drugu pozu: pazite na to da ne iskrivite nogu, da vam ruka ne ostane zarobljena pod tijelom i slično. Neće dovesti do ishijasa, ali može boljeti.

Seks sjajno razgibava

U slučaju da vas je ukočilo u leđima ili da imate bolove poznate kao ishijas, bolje je neko vrijeme suzdržati se od seksa. Dok traju bolovi, bolje je pričuvati se da si ne pogoršamo stanje. No čim se stanje malo poboljša, ne samo da nema prepreke za seks nego je to i najbolji način da se razgibate. U seksu uvijek nastojimo prijeći neke svoje granice, što će pomoći da izvedete i stvari koje ranije možda i niste mogli, kaže naš sugovornik. Osim toga, hormoni koji se tijekom seksa luče ublažit će bolove, pa ćete i barem nakratko zaboraviti na bolest. 

Stajaće poze su najzahtjevnije

Ako partneri nisu jednake visine, stajaće poze mogu biti teže izvedive, bolne, pa čak i opasne. Olakšajte si tako da partnerica sjedne na stol ili neku drugu čvrstu i ravnu površinu te se rukama osloni na plohu. Tako će ravnoteža biti mnogo bolja nego da oboje stojite, a partnerica može dodatno kontrolirati pokrete ako partnera “zagrli” nogama te se pobrine za ritam koji joj najviše odgovara. Ova poza je odlična za ciljanje ženske G točke, ultimativnog mjesta užitka koji se nalazi na prednjoj stijenci vagine, a omogućuje duboku penetraciju i još intenzivniji orgazam. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima