Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Svestrani sapun: Liječi ubode insekata i osvježava obuću

Svestrani sapun: Liječi ubode insekata i osvježava obuću
6

Multifunkcionalan: Trljanje sapuna prije pranja odjeće uklonit će mrlju, mješavina s vodom djeluje kao repelent, a sapun pomaže i kod patentnog zatvarača koji je zapeo

VIDEO

Prvi je sapun nastao kao mješavina kuhane masti i pepela, a koristio se oko 3000 godine prije Krista. Danas se sapun većinom koristi samo za pranje ruku, no postoje brojne primjene u kojima je on koristan, piše Huffington Post.

1. Tjera insekte od bilja

Izribajte polovicu sapuna, pomiješajte je s vodom te napravite pjenušavu otopinu. Potom je ulijte u  bočicu s raspršivačem te njome poprskajte donju stranu listova kako bi odbili insekte od biljaka. Jednako tako, vrata, štokove i okna prozora možete poprskati mješavinom kako bi spriječili ulazak insekata u dom.

2. Osvježava ormare i ladice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Treba li vam praktičan i jednostavan osvježivač ormara, samo stavite cijeli ili komad sapuna u ladicu. On će spriječiti nastanak ustajalog mirisa u zatvorenim prostorima.

3. Ublažava ubode insekata

Bolan ili neugodan svrbež nakon ugriza insekta riješite tako da natrljate malo sapuna na mokru tkaninu i njome tretirate mjesto uboda. Nakon što se osuši na koži, isperite hladnom vodom.

4. Uklanja mrlje

Mrlje od masti, pudera ili vina možete ukloniti tako da prije pranja utrljate veću količinu vlažnog sapuna. Tek nakon što se osuši, stavite u perilicu rublja uz dodatak normalnog deterdženta za rublje.

5. Osvježava smrdljivu obuću

Miomirisi obuće rezultat su znojenja te nemogućnosti pranja i provjetravanja, a tome je lako doskočiti tako da ostavite sapun u obući preko noći.

6. Jastučić za igle

Omotajte sapun u običnu tkaninu ili komad platna koju ćete pričvrstite s ukrasnom vrpcom. To će poslužiti kao odličan jastučić za odlaganje igala, koje se nakon toga mogu lakše ubosti u tkaninu. 

7. Lubrikant za patentni zatvarač

Ako vam na hlačama, jakni ili torbi zapne patentni zatvarač, od jakog potezanja možete ga uništiti. Znatno je praktičnije namazati ga sapunom sa stražnje strane. On će djelovati kao lubrikant i pomoći će da se otpusti.

8. Štiti za nokte

Prije vrtlarenja, mehaničkih poslova i sličnih "prljavih radnji" rukama utrljajte sapun ispod noktiju. Sloj sapuna spriječit će prodiranje prljavštine duboko ispod nokta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana