Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Top 10 trikova za ljepšu i snažniju kožu lica

Top 10 trikova za ljepšu i snažniju kožu lica

Svakodnevni štetni vanjski i unutarnji utjecaji mogu oslabiti otpornost kože i narušiti njenu ljepotu i zdravlje. Donosimo vam 10 jednostavnih trikova koji će vašu kožu održati kožu lijepom i snažnom

VIDEO

Stres je jedan od glavnih krivaca za suhoću kože, nepravilnosti i osjetljivost, a zbog nedostataka sna dolazi do naticanja, tamnih podočnjaka i 'umornog' tena. Pušenje je izravno odgovorno za suhoću kože dok izloženost UV zračenju rezultira prijevremenim starenjem kože, tamnim mrljama i neujednačenim tenom. Neuravnotežena prehrana, umivanje 'tvrdom vodom'  te razdoblje menopauze također nepovoljno djeluju na kvalitetu naše kože. Probajte se držati ovih par jednostavnih trikova i pomoći svojoj koži da blista:

1. Za čišćenje kože koristite blaga sredstva

Jaka sredstva i sapuni, isto kao i topla voda, uklanjaju prirodno ulje s vaše kože, ostavljajući je suhom i zategnutom. Birajte blage sapune i sredstva za čišćenje koja ne sadrže umjetne boje i mirise. 

2. 'Tapkajte' kožu kako biste je osušili

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nemojte trljati kožu ručnikom kako biste ju osušili već nježno tapkajte kožu. Dopustite koži da se do kraja prirodno osuši na zraku kako bi zadržali prirodnu vlažnost i ostavili kožu bez iritacija.

3. Radite redovne pilinge 

Ako radite piling jednom do dvaput tjedno, uklonit ćete mrtvi gornji sloj kože i otkriti svježu, novu kožu pružajući licu zdrav, blistavi  izgled. 

4. Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Uz zadržavanje vlage na koži, koja čuva lice od isušivanja, hidratizacija također štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja i poboljšava joj tonus i teksturu. Razmislite o korištenju hidratantne kreme koja ima SPF, kako bi zaštitili kožu i od sunca.

5. Nemojte pretjerivati s proizvodima za uljepšavanje

Pretjerana upotreba raznih proizvoda za njegu kože najveća je pogreška koju žene rade u svojim dnevnim tretmanima za uljepšavanje. Korištenje puno različitih sastojaka može nadražiti kožu, a neki sastojci mogu poništiti  dobrobiti drugih.

6. Zaštite kožu od sunca

Izloženost UV zračenju može dovesti do neujednačenog tena i prijevremenog starenja kože. Zbog toga koristite kreme koje štiti od UVA i UVB zraka sa SPF 30 ili više, čak i kad je dan oblačan. Kad ste na otvorenom, svaka dva do tri sata ponovno nanesite zaštitnu kremu. 

7. Izbjegavajte dodatne šećere

Šećer u prehrani može dovesti do bora i obješene kože. Molekule šećer mogu se 'pričvrstiti' na proteinskih molekule, a kada se to dogodi dolazi do oštećenja kolagena i elastina. Uvijek pazite na šećer u obrađenoj hrani. 

8. Jedite voće i povrće

Jedite namirnice koje dolaze u svim duginim bojama i osigurat ćete hranjive tvari, vitamine i minerale koji su od vitalnog značaja za dobro zdravlje. U zdravom tijelu je i zdrava i lijepa koža. 

9. Ojačajte kožu mineralima

Koža mora biti jaka ako bi se uspjela boriti protiv faktora koji mijenjaju njenu prirodnu ravnotežu i fiziologiju. Minerali su esencijalni upravo za ravnotežu kože. U metabolizmu – ulaze u sastav enzima i hormona, u strukturi – igraju ključnu ulogu u građi epidermisa te čuvaju pH ravnotežu kože.  

10. Voda je život

Koža, kao i svaki drugi dio tijela, treba pravilnu hidraciju za optimalno funkcioniranje i prekrasan izgled. Dovoljna hidratacija može spriječiti suhoću i nestabilnosti, čime se sprječava i nastanak bora. 

Saznajte više o termalnoj vodi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru