Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Top 5 najiritantnijih problema s kožom za vrijeme trudnoće

Top 5 najiritantnijih problema s kožom za vrijeme trudnoće

Trudnoća je apsolutno nepredvidiva i mnogim ženama vrlo stresna. Donosimo pet najčešćih kožnih problema i savjete kako ih prevladati i riješiti

VIDEO

Akne

Svakodnevni stres stimulira žlijezde koje u tim situacijama potiču proizvodnju više masti. Posljedica ovog procesa je otvaranje pora i promjena pH vrijednosti površine kože što pogoduje stvaranju akni. Budući da je razdoblje trudnoće stresno samo po sebi uz goleme promjene koje se događaju na svakodnevnoj bazi, nekad je skoro pa nemoguće se još boriti i s aknama.

Rješenje:

Eliminirajte što je više stresa moguće iz vaše okoline. Svaki dan si priuštite sat vremena za opuštanje i mirovanje. Opuštanje, ujednačeno disanje i tišina imat će blagotvoran utjecaj na nivo stresa koji proživljavate. Pijte čaj od kamilice i koristiti lavandino ulje kako biste bolje spavali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konstantno pijte vodu kako ne biste dehidrirali i kako bi izbacili otrove iz tijela. Ulje čajevca jako je dobro za akne. Dovoljno je samo natapkati njime problematično područje.

Nemojte stiskati prištiće. Umjesto toga, operite lice dvaput dnevno s mliječnim sredstvom za čišćenje i otčepite pore parenjem lica.

Gruba koža

Beba koja se razvija u vašem trbuhu treba puno vode i hranjivih tvari, tako da nije iznenađujuće da će vašem tijelu ponekad nedostajati određenih vitamina i minerala. Jedna od najčešćih posljedica je grublja koža, a prate je iritacije kože, prištići i neuravnoteženi ten.

Rješenje:

Veganske tekućine za čišćenje lica mogu učiniti čuda za vašu kožu. Uz čišćenje kože i pora, mliječna kiselina pomaže popraviti stanične stijenke, što osigurava zadržavanje potrebne vode u stanicama. Kao rezultat toga, koža je hidratizirana, glatka i puno su manje šanse za izbijanje mitesera i prišteva.

Svrbež i strije

Kako se rasteže koža na trbuhu, može se dogoditi da se kao rezultat iritacije pojavi svrbež. Rastezanje kože uzrokuje strije i iritaciju koju nesvjesno trudnice počnu svrbjeti.

Rješenje:

Masaža organskim uljem, kremama ili losionom za kožu barem jednom dnevno će nahraniti kožu i dovoljno ju navlažiti kako se ne bi pojavio svrab i iritacija. Uz masažu treba piti vodu (ne sokove, čajeve i ostale slatke tekućine) kako bi koža ostala hidratizirana, a s tim i pojačala rastezljivost. Osvježivač zraka u spavaćoj sobi će imati dobar utjecaj na vaše spavanje i kožu, koja će zahvaljujući njemu zadržati više vlage.

Osjetljivost kože

Tijekom trudnoće ženska koža postaje jako osjetljiva. Normalna, svakodnevna rutina, kao što je korištenje pilinga kod uređivanja lica, može dodatno iziritirati kožu, potaknuti crvenilo i sitne prištiće. Čak i parfumirani losion za tijelo može izazvati reakciju na koži.

Rješenje:

Za vrijeme trudnoće pametno je prijeći na što prirodnije proizvode za kožu i kosu. Birajte proizvode koji nemaju umjetne mirise i razne dodatke koji nisu esencijalni za vašu kožu. Pripazite i na to koliko se izlažete suncu, te svaki dan koristite kremu s visokom UV zaštitom.

Hiperpigmentacija i melasme

Hiperpigmentacija je promjena u pigmentaciji kože zbog povećanja melanina. Zbog hormonskih promjena, tijelo za vrijeme trudnoće povećava proizvodnju melanina, a rezultat toga će biti tamnije mrlje na tijelu, najčešće na vratu, ispod pazuha i oko bradavica. 

Melasma, na drugu stranu je vrsta hiperpigmentacije koju karakteriziraju smeđe mrlje na licu, a to često stanje kod trudnica se naziva 'maska trudnoće'.

Rješenje:

Nažalost ne postoji puno toga što se može učiniti kod pojave hiperpigmentacije. Ali, dugoročno, je dobro koristiti kreme s visokim UV faktorom i cinkom i nositi šešire. Nije poželjno predugo izlaganje suncu, pogotovo između 10 i 14 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom