Obavijesti

Lifestyle

Komentari 100

Top začini za brže mršavljenje, detoksikaciju tijela, ljepšu kožu

Top začini za brže mršavljenje, detoksikaciju tijela, ljepšu kožu
1

Osim što će vam hrana koju jedete biti mirisnija i ukusnija, od ovih top začina kilogrami će se početi topiti i do ljeta bi mogli imati savršenu figuru - stavljajte ih u sve

VIDEO

Začini ubrzavaju rad metabolizma, djeluju protuupalno, pospješuju probavu i generalno djeluju povoljno na zdravlje, zbog čega ih se preporučuje što više uvrstiti u prehranu. Najbolje djeluju kad ih se svježe doda u jelo te su zato odličan dodatak svježim sokovima.

Đumbir

Sadrži posebne fitonutrijente gingerole koji imaju snažna protuupalna svojstva i pospješuju rad probave te kao većina začina ima termogenička svojstva koja ubrzavaju rad metabolizma. Može se kombinirati s jabukama, bananama, narančama, limunom, kruškom, smokvom, mrkvom i lisnatim povrćem.

Kurkuma

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Biljni pigment kurkumin kojim obiluje jedan je od najjačih antioksidanata i posjeduje snažna protuupalna svojstva. Stoga kurkuma djeluje antikancerogeno i potiče detoks jetre. Dodati 1 žličicu. Kombinirajte s bananom, vanilijom, ananasom, narančom, mangom ili kakaom.

Menta

Potiče probavu te smiruje želudac u slučajevima probavnih smetnji i upala. Snažan miris metvice je vrlo učinkovit u čišćenju kongestivnog pitanja nosa, grla, bronha i pluća te pomaže u olakšavanju astme i prehlade. Dodati oko 3-4 lista. Može se kombinirati s limetom, grejpom, dinjom, bobičastim voćem i krastavcem.

Chia sjemenke

Nutritivno su vrlo bogate, no ne sadrže puno kalorija, bogate su vlaknima i proteinima, uz koje se vrlo dobro kontrolira razinu šećera u krvi te pružaju osjećaj sitosti. Lanene sjemenke bogate su vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama, a pšenične klice imaju detoksikacijsko djelovanje. 

Bosiljak, kopar ili korijander

Zahvaljujući visokom sadržaju flavonoida imaju jaka antioksidativna svojstva čime djeluju protuupalno u našem organizmu. Važnost antioksidativnog djelovanja upravo je u zaštiti organizma od djelovanja slobodnih radikala za koje je poznato da sudjeluju u nastanku raznih oboljenja. Dodati 2-3 lista u smoothie sa zelenolisnatim povrćem.

Cimet

Rgulira šećer u krvi, smanjuje LDL kolesterol i ima protuupalno djelovanje. Dodati 1-2 žličice.

Klinčići

Imaju protupalno i antioksidativno djelovanje koje štiti od slobodnih radikala i oksidativnog oštećenja te smanjuju nadutost. Dodati mljeveni klinčić, 1–2 žličice. Može se kombinirati s jabukama, kruškama, bananama, datuljama i narančama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...