• Članak
  • Komentari 8
  • Share 132
  • Tweet

Pratite uživo Milenijsko čitanje bajki s Trga bana Jelačića

I ove godine možete nam se pridružiti u Milenijskom čitanju bajki tijekom 24. i 25. studenog, a od 11.15 sati zajednički čitamo bajku koju ćemo poslati svijetu

Srijeda, 21. 11. 2012. u 16:00    Piše: Rosana Stojmenović

U subotu, 24. studenog 2012. SOS Dječje selo Lekenik i Turistička zajednica Lekenik započeli su četvrtu po redu kulturnu manifestaciju pod nazivom „Milenijsko čitanje bajki“. Ovaj jedinstveni kulturno-zabavni događaj počeo je u točno 12 sati poslijepodne na sceni Društvenog centra Hermanna Gmeinera u Lekeniku, a svoje će veliko finale doživjeti u nedjelju, između 11.15 i 12.00 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Tamo će biti i kamere 24sata.

Milenijsko čitanje bajki događaj je koji svim prijateljima i podupirateljima SOS Dječjeg sela Hrvatska, sponzorima, donatorima, suradnicima i poslovnim partnerima te svim zainteresiranima pruža mogućnost da kroz 24 sata neprekidno čitaju najljepše domaće i svjetske bajke.

Na glavnom zagrebačkom trgu svoje umijeće u čitanju bajki pokazat će i brojna glumačka, estradna i sportska lica, poput glumca Gorana Grgića, redatelja Silvija Petranovića, glavnog glumca filma Šegrt Hlapić Mile Biljanović, Dinamova „wunderkida“ Alena Halilovića,  glumca Slavena Knezovića, glumice Mirele Videk, producenta Nikše Bratoša, glazbenika Mile Kekina,  glumice Jelene Perčin, Vedrana Mlikote i mnogih drugih. Bajka koju će na Trgu zajedno pročitati djelo je književnika Rusmira Agačevića, a nastala je posebno za ovu prigodu i bit će poslana u svijet zajedno s porukom SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Još jedna od zanimljivosti vezanih uz Milenijsko čitanje bajki je ta što će se bajke osim na hrvatskom jeziku uživo čitati i na drugim jezicima, poput ruskog, starohrvatskog, perzijskog i turskog. Također, emitirati će se pristigle snimke čitanja bajki na francuskom, grčkom, kineskom, korejskom, albanskom i makedonskom jeziku, a bit će emitirana i snimka čitača iz Ogulina, hrvatskog grada bajki.

Milenijsko čitanje bajki možete pratiti i putem live streama na našim Facebook stranicama facebook.com/sosdsh, a veliko završno čitanje s Trga bana Josipa Jelačića i na portalu 24sata.hr

Pročitajte više o temi na stranici Najljepše bajke.

Tagovi: sos dječje selo hrvatska, najljepše bajke, milenijsko čitanje bajki

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare
25.11.2012., 11:51

regan: s markovog trga slušamo bajke vec godinama

24.11.2012., 23:52

rewe: glavnog trga ????? zar postoji glavni trg, ???kome je on glavni??? svim ostalim trgovima ili je glavni i ulicama?, tko ga je izabrao na takvu odgovornu dužnost???

25.11.2012., 11:25

pilar: hoce li se citat biblija???ipak je to najveca bajka svih vremena...

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar