Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

'Umijeće življenja': Lekcije koje vas profesori neće učiti

'Umijeće življenja': Lekcije koje vas profesori neće učiti
1

"Uvijek očekuj neočekivano" i "Budi iskren prema sebi" samo su neke od istina koje nas nisu učili u školi. Prihvatiti ove činjenice znači priznati da se sve u mijenja

VIDEO

Sve smo već otkrili, osim kako živjeti, ustvrdio je francuski književnik Jean-Paul Sartre. A kako bismo svladali umijeće življenja i razbili štetne zablude, psiholozi otkrivaju lekcije koje nas nisu učili u školi. Prva je “uvijek budi iskren sa sobom - i drugima”. Iskrenost ponekad nije lako održati jer ona podrazumijeva mnoge rizike. Ona znači i beskompromisno suočavanje sa sobom - vlastitim karakterom, ponašanjem, vrlinama i manama. Ako tu čestitost proširite na ljude oko sebe, postat ćete čovjek kojeg se cijeni zbog integriteta. 

Onaj tko se pokušava držati tih načela, uvijek može hodati uzdignute glave. A taj osjećaj moralne vrijednosti od velike je pomoći kad na kušnju dođe druga lekcija - “uvijek očekuj neočekivano”. Život rijetko teče glatko. Stvari krenu krivo, planovi se izjalove, a nepravda je učestala pojava. No prihvatiti ovu ključnu lekciju znači biti svjestan da je život “stalna mijena” - izdržati kad vas pogode nedaće te znati cijeniti i uživati u onim divnim trenucima koji također čine život. 

Treća lekcija je “pronađi posao koji voliš”. Svi žele dobru plaću, ali to ne bi smio biti jedini kriterij biranja profesije. Jer raditi posao koji se ne voli je isto kao i buditi se svako jutro uz partnera kojeg ne volite. 

Samo učenje je važnije od bilo kakvih ocjena

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom školovanja nisu vam rekli da ocjene i nagrade zapravo nisu tako važne, ističu psiholozi. Bitniji su proces učenja i način na koji ste ih postigli. 

Nemojte se bojati da ćete ispasti glupi

Nemojte se bojati ispasti glupi, još je jedna prešućena lekcija iz školskih klupa. Nitko ne zna sve, a ako ne pitate, nećete ni saznati. Uvijek postavljajte pitanja. 

Troši točno onoliko koliko zarađuješ 

Klonite se dugova ili nemojte trošiti više nego što zarađujete, još je jedna životno važna lekcija. Treba truda da bi se svladala, ali nakon toga slijedi bezbrižniji život.

Za sve što vrijedi u životu treba se potruditi

Svijet ti ništa ne duguje ili nemaš “nasljedno” pravo na posao iz snova, kućicu u cvijeću i karakternoga, duhovitog i zgodnog muškarca. Za sve to se moraš potruditi. 

Ljubav nije iza ugla, ali je ne prestajte tražiti

Ljubav nije uvijek iza ugla. Ponekad treba nekoliko pokušaja da bi se zaista pronašao netko tko nas razumije, oduševljava, nasmijava i s kim možemo biti apsolutno svoji.

Čuvajte prijatelje!

Prijateljstvo je blagoslov. Prave prijatelje teško je pronaći. Kada ih pronađete, njegujte taj odnos. Prijatelji su produžena obitelj i pravi oslonac u teškim vremenima. To su oni ljudi koji ništa od vas ne žele, a dat će vam sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara