Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uskrsni zečevi i jaja lako se mogu oblikovati od marcipana

Uskrsni zečevi i jaja lako se mogu oblikovati od marcipana
4

Slastice u obliku zečeva i prigodnih motiva lako je izraditi pomoću biskvita za torte i šablone koja se dobiva rezanjem papira u željenom obliku zeca, jajeta ili janjeta

VIDEO

Biskvitni kolač u obliku zeca nije kompliciran za pripremu, a djeluje dekorativno. Na komadu papira najprije valja nacrtati shemu u obliku zeca, staviti je na pečeni biskvit pa ga izrezati nožem. Zatim se biskvit u obliku zeca prelije glazurom od bijele čokolade i pričeka da se stvrdne, a na drugom papiru se izrežu oči, nos, usta, uši, rep i stražnje noge. Papir se prisloni, a otvori posipaju kakao prahom. Kandirane latice jestivog cvijeća, poput ljubičice, nevena, ruže, lavande, i maćuhice također mogu poslužiti za dekoraciju kolača i slastica u obliku jaja i uskršnjih zečića. Za pripremu otopite 300 g šećera u 200 ml kipuće vode i stavite 50 cvjetova ljubičica da odstoje cijeli dan.

Od listića i latica od jestivog bilja može se praviti i čokoladna dekoracija tako da se vruća čokolada pažljivo nanese kistićem u više slojeva, a rafaello ili rum kuglice se mogu preoblikovati u jaja.

USKRSNA JAJA S KOKOSOM I ORASIMA

SASTOJCI: 25 dag šećera, 10 dag kokosa, 25 dag mlijeka u prahu, 25 dag margarina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U toplu vodu umiješajte margarin, kokos i mlijeko u prahu te postupno dodajte vodu i šećer. Pustite da odstoji nekoliko sati i zatim pažljivo oblikujte jaja u koje umetnite po komad oraha ili lješnjaka. Uvaljajte ih na kraju u kokosovo brašno i držite u hladnjaku prije posluživanja kako bi se smjesa stvrdnula.

USKRSNE KOŠARICE OD ČOKOLADE I SEZAMA

SASTOJCI: 8 žlica meda, 100 gšećera, 100 g čokolade, margarin, 150 g pečenog sezama

U veću posudu stavite med, šećer, čokoladu i margarin pa ih rastopiti na laganoj vatri. Dodajte sezam, 100 g nasjeckanih oraha i 250 g čokoladnih pahuljice pa promiješajte. Zatim izvadite velikom žlicom u papirnate košarice ili oblikujte nakon što smjesa postane kompaktna. U košarice položite jaja. 

KREMA OD VANILIJE U KINDER JAJIMA

SASTOJCI: 4 žumanjka, 2 jaja, 100 g šećera, 500 ml mlijeka, vanilija 200 ml vrhnjaU mlijeko stavite kuhati vaniliju. Žumanjke, šećer i jaja izmiješajte i ulijte u kipuće mlijeko, miješajući dok smjesa ne postane gusta. Smjesu maknite s vatre i miješajte - u ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. napunite polovice kinder- jaja, ukrasite jagodama i sirupom. 

GLAZIRANA I UKRAŠENA ČOKOLADNA JAJA

SASTOJCI: 100 g čokolade, 150 g maslaca, 150 g šećera, 125 ml vode, 150 g oraha u prahu 

Šećer karamelizirajte pa dodajte maslac i čokoladu te 150 g lješnjaka ili oraha te 150 g mljevenih keksa. Oblikujte jaja, ohladite i napraviti glazuru od čokolade na pari uz dodatak nekoliko žlica ulja. Jaja glazirajte, pa zatim ukrasite bijelom čokoladom iscrtavajući oblike pomoću čačkalice. Nalijepite cvjetiće od šećerne mase.

 >>Slastice u obliku zečeva i prigodnih motiva lako je izraditi pomoću šablone koja se dobiva crtanjem i rezanjem papira

>>Sastojci za čokoladnu glazuru ne smiju provrijeti pa se tope na pari ili iznad vruće vode 

>>Sirova ili napola obrađena jaja se ne smiju koristiti za dekoriranje uskršnjeg stola

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...