Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Život je kratak, požurite na ćevapčiće ili vješalicu u Batak!

Batak Grill restorani toliko su popularni da ga ima gotovo svaki kvart, a najbolje od svega - uvijek su puni. Saznali smo kakve novitete će Batak Grill ponuditi posjetiteljima Zagreb Chill&Grill festivala...

VIDEO

Po čemu je Batak Grill poznat, a po čemu poseban?

Batak Grill restorani već su odavno poznati svim ljubiteljima mesnih specijaliteta s roštilja. Nudimo domaću hranu koju svi vole, a na našem meniju redovito se mogu naći BBQ rebarca i krilca, ćevapčići u kajmaku, đevrek, punjeni lungić u kajmaku, punjene vješalice, kao i svježe salate s batkom i zabatkom...

Svake sezone uvodimo i neka nova jela, pa tako nakon zimskog perioda bunceka, meni smo osvježili novim predjelima od kojih svakako preporučujemo finu paštetu od pileće i gusje jetre s tartufima, koju sami proizvodimo – baš kao i pekmez od luka koji poslužujemo kao dodatak uz grillani sir škripavac. Novo u ponudi su i probrani suhomesnati proizvodi poput dimljenog sira, sira škripavca, kulenove seke, slanine i domaće kobasice OPG-a Mladena Šumanovića i OPG-a Mini sirane Hlebić.

Stalo nam je da svojim gostima uvijek ponudimo hranu vrhunske kvalitete po pristupačnim cijenama, a podržavamo i domaće male proizvođače s kojima surađujemo. 

Gdje vas sve možemo pronaći?

Batak grill restorani smješteni su na ključnim lokacijama po zagrebačkim kvartovima; tako nas možete pronaći na Rudešu, Kvatriću, Savici, u Centru Cvjetni kao i na Golf terenima. Batak je popularan i u Sesvetama, kao i u Zaprešiću. 

Najnoviji Batak je onaj na Kajzerici koji se svojom ponudom i uređenjem razlikuje od ostalih restorana zbog bogate ponude regionalnih i svjetskih craft piva. Do kraja godine, planiramo otvorenje još dva Batak restorana, u Buzinu te u poslovnom središtu na Radničkoj cesti. 

Koje jelu je u Batku najpopularnije?

Naši gosti već su navikli na bogatu ponudu mesnih jela u svim Batak restoranima. Kada su veća druženja, neizostavne su Batak gurmanske plate koje nude probrane proizvode iz menija poput ćevapčića punjenih sa sirom, pileći batak i zabatak na grillu, punjene vješalice, mesne uštipke i još mnoge druge specijalitete.

Popularna su i BBQ rebarca, kao i pileća krilca. Kod nas svatko može pronaći nešto za sebe, pa i vegetarijanci jer osim grillanog povrća i sezonskih salata, sada mogu uživati i u grillanom siru škripavcu i pekmezu od luka. 

Što pripremate posjetiteljima Zagreb Chill&Grill festivala?

Kako do sada nismo sudjelovali na festivalima, Batak tim ozbiljno je shvatio pripremu za Chill&Grill. Naš cilj je ponuditi nešto drugačije redovnim gostima Batak restorana, kao i privući sve one koji do sada možda nisu bili. Očekujemo dobru zabavu i odličnu hranu! 

Koja je tajna dobro pripremljenog jela s grilla? 

Tajna dobrog grilla je u mesu i začinima. Uz meso s roštilja sjajno paše i umak koji dodatno naglašava okuse, zato mi radimo vlastiti BBQ umak koji je idealan uz rebarca i krilca, ali odlično paše i uz popularne mazalice. 

Kod pripreme roštilja, koje meso najradije birate i gdje ga nabavljate? Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?

Kako imamo vlastitu proizvodnju, tada možemo garantirati da će ćevapčići i pljeskavice uvijek biti dobri. Imamo partnere iz PIK Vrbovca koji nam dobavljaju meso, kao i piletinu Perutnine Ptuj. Kako smo već naglasili, kvaliteta proizvoda nam je iznimno važna, baš kao i kvalitetni domaći proizvođači.

Bez kojeg dodatka grill ne može uspjeti?

Svaki kuhar ima svoje male tajne koje se ne otkrivaju, no sa sigurnošću tvrdimo da svaki obrok napravljen s ljubavlju jednostavno je bolji! 

Gdje se jede najbolja hrana s grilla?

Volimo otkrivati nove restorane i tehnike pečenja, kako u svijetu tako i kod nas. Cijenimo svaki dobar grill, no nema sumnje da je grill u Batku među najboljima u Zagrebu – ali i šire!

Cuga, mjuza i grill ključni su sastojci za najbolju zabavu. Slažete li se?

Kad zamiriši roštilj, malo tko može ostati suzdržan! Dobar grill okuplja sve gurmane, a kada uz to dodate dobru glazbu, cugu i odabrano društvo – to je najbolji scenarija savršeni dan. Na sreću, ove godine bit će čak četiri savršena dana na Chill&Grillu.

Batkove specijalitete dođite kušati za prvomajski vikend na Bundek!

Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati, (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata).

Sve detalje potražite na službenoj stranici Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, facebooku i Gastro.hr. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku