Obavijesti

Sport

Komentari 53

Borussia - Juve: Dortmundski ‘Ćiro’ protiv Supermana Gigija

Borussia - Juve: Dortmundski ‘Ćiro’ protiv Supermana Gigija
6

PROTIV SVOJIH Ciro Immobile za Juve je igrao četiri godine, a sad je džoker koji ih mora izbaciti iz Lige prvaka. Borussia na svom terenu nikad nije dobila Juventus

VIDEO

Dortmundska Borussia, statistika kaže, nema šanse protiv Juventusa. Moraju nadoknaditi 2-1, no nikad Staru damu nisu pobijedili na svojem stadionu. Juve nikad, pak, nije ispao nakon što je u prvoj utakmici pobijedio 2-1.

- Baš suprotno, mislim da je naš stadion naša najveća prednost. Svaki put kad dođem na Signal Idunu Park prođu me trnci. Možete misliti kako je onda suparničkim nogometašima - rekao je Jürgen Klopp.

Ti trnci očito nekako zaobilaze nogometaše Juventusa. Tri su puta gostovali u Dortmundu i nikad nisu izgubili. Stara dama općenito ima odličan omjer s njemačkim klubovima - od 15 ogleda na ispadanje, Talijani su prošli čak 12 puta.

- Ma, Juventus je stroj za rezultat. Njih spektakl ne zanima, oni igraju samo na rezultat. I to im redovito uspijeva. Valjda je došlo vrijeme da ih netko zaustavi - istaknuo je Klopp.

Trener Borussije ima s kim krenuti na Juve. Napadač Pierre-Emerick Aubameyang zabio je pet golova u posljednjih sedam utakmica, dok je Marco Reus u osam zadnjih susreta postigao pet pogodaka.

Ključna figura ipak bi mogao biti Ciro Immobile. Dortmundski “Ćiro” od 2008. do 2012. igrao je u Juventusu, no večeras će na Signal Iduni biti Kloppov džoker za izbacivanje Juventusa. Odigrao je pet utakmica u Ligi prvaka, a zabio je četiri gola, uz preciznost od 61 posto.

Bivši igrači Borussije najslabijom karikom Stare dame proglašavaju golmana Gianluigija Buffona, kojega su talijanski mediji još prije gotovo 20 godina proglasili Supermanom.

- Buffon je uvijek najbolji kad treba. Ako netko misli da je on naša najslabija karika, onda smo vrlo jaki - rekao je Massimiliano Allegri, trener Juvea.

U uzvratu zbog ozljede vjerojatno neće igrati Andrea Pirlo. Hendikep svakako, ali Talijani su ove sezone već pokazali da mogu bez glavnog kreatora. S njim u momčadi ove sezone su pobijedili u 16 od 22 utakmice, a bez njega u 11 od 14 utakmica.

Ni Borussia neće biti kompletna, Klopp ne računa na Grosskreutza, Piszczeka, Durma i Guntera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka