Obavijesti

Sport

Komentari 118

Dan kada je Barcelona postala Uefalona, a Øvrebø nepoželjan

Dan kada je Barcelona postala Uefalona, a Øvrebø nepoželjan
3

Na današnji se dan prije šest godina dogodila jedna od najvećih sudačkih krađa u povijesti nogometa. Barcelona je izbacila Chelsea uz pomoć Norvežanina Øvrebøa

VIDEO

Skočio je sada John Terry. Essien, pa Messi... Gužva je velika... Iniesta... I evo ga! Evo ga, Iniesta vodi Barcelonu u Rim! Je li to moguće?! Evo što je nogomet! Kakva drama na Stamford Bridgeu! Iz ničega, iz bunara, iz rudnika se izvadila Barcelona!, grmio je legendarni komentator Drago Ćosić u jednom od najdojmljivijih nastupa na HRT-u na današnji dan prije šest godina.

Andrés Iniesta zabio je presudan gol u gostima za Barcelonu kojim je eliminirao Chelsea u polufinalu Lige prvaka. Ali utakmica koja će nam ostati u sjećanju po Ćosićevim briljantnim komentarima bio je crni dan za sudačku organizaciju.

Tom Henning Øvrebø , norveški sudac, još i danas dobiva prijetnje smrću zbog načina na koji je odsudio polufinale Lige prvaka 6. svibnja 2009. Oduzeo je Chelseaju ne jedan, ne dva, nego - šest penala , a pritom je i Barceloni isključio Érica Abidala.

  • 23. minuta: Florent Malouda ulazi u šesnaesterac Barcelone barem dva koraka, Dani Alves odguruje ga rukama - Øvrebø kaže da je slobodni udarac
  • 26. minuta: Didier Drogba je pred Víctorom Valdésom, Éric Abidal povlači ga za dres - Øvrebø odmahuje rukom
  • 55. minuta: Yaya Touré ulazi s dvije noge u Drogbu u šesnaestercu, kupi i njega i loptu - nema penala
  • 78. minuta: Touré je ponovno u akciji, ovaj put odguruje Nicolasa Anelku pred golom - ni govora o penalu
  • 81. minuta: Gerard Piqué igrao je rukom u neprirodnom položaju u šesnaestercu nakon što ga je Anelka probao proći - i tu je po Øvrebøu sve bilo čisto
  • 90+5. minuta: nedugo nakon izjednačujućeg gola Barçe Michael Ballack puca prema golu gostiju, Samuel Eto'o rukom brani i lice i gol - Øvrebø ni ne pomišlja na penal iako ga je Ballack lovio po čitavom terenu
VIDEO

- Ti si sramota, ti si je*ena sramota - vikao je Drogba u kameru nakon poraza, zbog čega ga je Uefa kaznila suspenzijom od četiri utakmice, a tek je nešto bolje prošao José Bosingwa , kojega je zbog komentara da je Barcelona kupila pošteno suđenje stigla zabrana nastupa od tri utakmice.

Kontroverzni sudac nakon pregledavanja snimke priznao je delegatu da je napravio "presudne pogreške koje su utjecale na utakmicu" . Sezonu potom priznao je Bayernu gol iz zaleđa u osmini finala Lige prvaka protiv Fiorentine, zbog čega se ponovno našao na meti kritika, a nikada više nije sudio važnije utakmice. Umirovio se u listopadu 2013.

The Times/NI Syndication/PIXSELL

- Dobijem tri do četiri prijeteća e-maila godišnje. Nije nešto preozbiljno, ne dozvoljavam da uznemirava mene niti moju obitelj. Svakako bih danas puno toga napravio drugačije kad se osvrnem na taj događaj. Puno sam naučio, ali svi će vam suci reći kako imaju dobre i loše utakmice, sve je to dio posla. Moj život mora ići dalje i još uvijek volim gledati Ligu prvaka, posebice velike utakmice u završnoj fazi, poput one koju sam sudio - kazao je danas 48-godišnji Norvežanin jednom prilikom u intervjuu za Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica