Obavijesti

Sport

Komentari 0

Devet klubova osiguralo je 1/8 finala, mnogi velikani još 'vise'

Devet klubova osiguralo je 1/8 finala, mnogi velikani još 'vise'
3

Uoči posljednjeg kola faze po skupinama Lige prvaka poznato je devet od 16 sudionika nokaut-faze. Od Engleza je siguran tek City, a Španjolci već imaju tri

VIDEO

Dinamo neće nastaviti natjecanje u Ligi prvaka usprkos odličnom startu, znali smo to još nakon poraza na gostovanju kod Olympiakosa, a ni u Europskoj ligi, nakon što je izgubio i od Arsenala. No nekim klubovima posljednjih 90 minuta u fazi po skupinama najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja, na rasporedu 8. i 9. prosinca, život znači...

Iz skupine A Real Madrid već je ranije osigurao prolazak u osminu finala Lige prvaka, a tamo mu se sinoć pridružio i PSG pobjedom nad Malmöom 5-0. "Kraljevski klub" bit će prvi bez obzira na rasplet posljednjeg kola u kojem dočekuje Malmö, a Šahtar gostuje u Parizu. Ukrajinci će ostati treći ako Šveđani ne osvoje veći broj bodova od njih u zadnjem kolu.

Utakmice u skupini B tek su CSKA izbacile iz kombinacija za prva dva mjesta, a mogu biti treći ako pobijede PSV u Eindhovenu. Wolfsburg si je pobjedom nad Moskovljanima širom otvorio vrata osmine finala u kojoj će biti siguran ako barem remizira s Manchester Unitedom kod kuće, a takav bi rezultat izbacio "vragove" ako Nizozemci svladaju CSKA... Van Gaalova je momčad sigurno u osmini finala i na prvom mjestu ako pobijedi Wolfsburg u gostima, remi joj odgovara ako PSV ne svlada Ruse.

Reuters/PIXSELL

Benfica i Atlético putnici su u osminu finala iz skupine C, a o prvom mjestu odlučit će u međusobnom okršaju u Lisabonu, pri čemu je Portugalcima dovoljan i remi. Galatasaray dočekuje Astanu s treće pozicije i bodom više od Kazahstanaca koji moraju pobijediti ako uspješnu avanturu u Europi žele produljiti sve do veljače i Europske lige.

Mario Mandžukić donio je Juventusu pobjedu nad Manchester Cityjem i drugi krug, gdje su prošli i Englezi jer je u drugoj utakmici skupine D Borussia Mönchengladbach svladala Sevillu. "Staroj dami" dovoljan je i bod u zadnjem kolu u Sevilli ako City svlada Borussiju za prvo mjesto, a u tom slučaju Andalužani neće ni u Europsku ligu pa moraju ići na pobjedu.

Osim činjenice da je Barcelona prva u skupini E, ništa se drugo ne zna jer Bayer i Roma imaju po pet, a BATE Borisov četiri boda. Bjelorusima za prolazak igra samo pobjeda uz slavlje Barçe, a bit će treći ako dobiju i u drugoj utakmici Barcelona izgubi u Njemačkoj. Bayer može proći dalje samo uz svoju pobjedu i Roma ne bude slavila, a Romi je za drugo mjesto dovoljan remi s BATE-om ako Bayer ne svlada Barcelonu, dok je s pobjedom sigurno među 16.

REUTERS/PIXSELL

Što se Dinamove skupine F tiče, Bayern je sigurno prvi, a "modri" četvrti prije zadnjeg kola. O drugom mjestu u skupini međusobno će odlučivati Olympiakos i Arsenal u Pireju, pri čemu "topnici" moraju slaviti s najmanje dva gola razlike ili minimalno u slučaju golijade (4-3, 5-4...) pa će u međusobnim ogledima prestići Grke koji također imaju devet bodova.

I u skupini G zna se tko će biti posljednji. To je Maccabi Tel Aviv, ujedno i jedina momčad LP koja nije osvojila ni boda, a zabila je samo jedan gol. Chelsea će biti prvi ako pobijedi Porto u Londonu, a u slučaju remija i izgledne pobjede kijevskog Dinama nad Maccabijem u Ukrajinom zatvorio bi se krug od tri momčadi s 11 bodova u kojem bi prvi bili Kijevljani, drugi Chelsea, a treći Porto. Portugalcima igra remi samo ako Dinamo ne pobijedi Maccabi, u suprotnom moraju slaviti na Stamford Bridgeu i tako izbaciti Joséa Mourinha i društvo iz nokaut-faze, što bi teško preživio.

Jedina stopostotna momčad Lige prvaka je Zenit koja je, dakako, osigurala prvo mjesto u skupini H. Debitant Gent drži drugo mjesto s bodom više od Valencije, ali morat će svladati ruskog prvaka u Belgiji ako Valencia na Mestalli pobijedi Lyon. Svaki drugi ishod, uključujući i poraz Genta te remi Španjolaca, odgovara Belgijcima jer su bolji u međusobnom omjeru. Francuzi su otpali čak i u kombinacijama za treće mjesto.

  • Kvalificirali se za osminu finala: Real Madrid (1.), PSG, Benfica, Atlético, Juventus, Manchester City, Barcelona (1.), Bayern, Zenit (1.)
  • Još se mogu kvalificirati: Wolfsburg, Manchester United, PSV, Bayer Roma, Bayer Leverkusen, BATE Borisov, Olympiakos, Arsenal, Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Gent, Valencia
  • Sigurno otpali: Šahtar, Malmö, CSKA, Galatasaray, Astana, Borussia Mönchengladbach, Sevilla, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Lyon

Tko je ostao u igri za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, tko u Europskoj ligi, a tko se oprašta provjerite i na Goalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu