Obavijesti

Sport

Komentari 397

Brozović pogodio za vrijednu pobjedu Dinama kod Aalborga

Nogometaši Dinama pobijedili su Aalborg na gostovanju u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka 1-0. Gol vrijedan mirnijeg uzvrata u Zagrebu zabio je Brozović

VIDEO

Rutinski. Tako bi se najkraće mogla opisati izvedba nogometaša Dinama u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka kod Aalborga. Hrvatski prvak iz Danske nosi minimalnu prednost 1-0 koju mu je donio reprezentativac Marcelo Brozović krasnim udarcem u četvrtoj minuti drugog poluvremena.

Danski poklon-promašaji

Dinamo se mučio protiv agresivnih i rastrčanih Danaca koji su već u trećoj minuti mogli šokirati "modre". Jacobsen je prevario Sigalija i sjurio se u šesnaesterac gostiju gdje je gađao bliži kut, ali pogodio stativu. Pribrali su se potom Zagrepčani i umrtvili igru sve do isteka 27. minute, kada je Eduardo morao intervenirati na novi pokušaj Jacobsena, a onda je mogao samo gledati kako Enevoldsen promašuje veliku šansu osam minuta prije predaha.

Razigrani Wichmann uputio je jednu od brojnih lopti pred Dinamov gol gdje se našao Enevoldsen i na drugoj stativi imao prazan gol na pladnju, ali se spetljao i nije uspio preusmjeriti loptu u mrežu. Bio je to prvi poklon-promašaj igrača Aalborga, ali i kraj dominacije u posjedu lopte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Presuda u 49. minuti

Iz svlačionice je, naime, ulaskom Pjace i većim angažmanom Soudanija Dinamo dobio na opasnosti. Pucao je prvo Alžirac iz daljine, a onda se, u 49. minuti, dogodio trenutak odluke. Paulo Machado pronašao je Antolića loptom na lijevu stranu šesnaesterca koji je ne prima najbolje, no uspijeva dati povratnu loptu Brozoviću, a ovaj majstorski odmjerenim udarcem pogađa malu mrežicu gola Larsena.

Danci nakon primljenog gola ipak nisu gubili glavu, i dalje su na trenutke djelovali vrlo opasno, a najopasnije u 61. minuti kada je kapetan Augustinussen glavom s pet metara gađao prazna vrata, a pogodio reklame iza gola. Eduardo je bio nemoćan, ali sreća ga je pomilovala. Činilo se kako Dinamo naplaćuje sve olako izgubljene europske utakmice proteklih godina, a Aalborg jednostavno nije imao efikasan dan.

Umalo uvjerljivija pobjeda u finišu

U samoj završnici izrešetanoj brojnim izmjenama Dinamo nije djelovao izgubljeno; dapače, Aalborg nije uspijevao stvoriti duži pritisak pred Eduardom, a da Pivarić nije požurio u 88. minuti kada je pomoćni sudac označio zaleđe ili da su Brozović ili Andrijašević bili precizniji u samom finišu, pričali bismo o napola riješenom pitanju prolaska dalje.

Ovako je to i dalje lijep rezultat koji zasigurno jamči lakšu postavu utakmice na Maksimiru i rezultat koji pokazuje da Dinamo može pobjeđivati u Europi i kad ne igra najkvalitetnije.

Liga prvaka, 3. pretkolo

  • Aalborg - Dinamo 0-1 (Brozović 49')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 397
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka