Obavijesti

Sport

Komentari 846

Dinamova sramota protiv Fole: Luksemburžani su izvukli remi

Dinamova sramota protiv Fole: Luksemburžani su izvukli remi
11

Nogometaši Dinama odigrali su neočekivanih 1-1 protiv luksemburškog prvaka Fole Esch u 1. utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Zagrepčani su doživjeli pravi debakl...

VIDEO

Bila je godina 1999., Dinamo je, još pod imenom Croatia, otvarao europsku sezonu protiv mađarskog MTK na Maksimiru i odigrao utakmicu bez golova. Danas, 16 godina poslije, "modri" su ponovili europremijeru bez pobjede u vlastitu dvorištu protiv protivnika koji to, papirnato gledano, ni pod razno nije smio izboriti.

Dinamo i Fola Esch odigrali su 1-1 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Gledajući 90 maksimirskih minuta, nije se znalo koja momčad vrijedi 38 milijuna eura, a koja samo 2,4. Momčad hrvatskog prvaka, 15 puta skuplja od svojih rivala iz Luksemburga, bila je nedorasla zadatku i naposljetku će prolaz morati tražiti u uzvratu.

Tražit će Damir Krznar, ali i braća Mamić koja su danas izašla iz pritvora u Remetincu, odgovore što se to dogodilo Dinamu koji nije mogao probiti čvrsti blok nogometnih liliputanaca.

Luksemburška ofenziva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upozoravao je Krznar u najavi utakmice kako je Dinamo prije dvije godine bio bolji od Luksemburžana tek u jednom od četiri poluvremena te da Fola taktički nije loša momčad, no malo se tko mogao nadati potpunoj ofenzivi gostiju i panici u obrani "modrih" na početku utakmice.

Već u trećoj minuti Dallevedove je najavio dobru noć za Folu opasnim udarcem s ruba šesnaesterca kojeg je Dinamov golman i kapetan Eduardo izvadio ispod prečke u korner. I tko zna što bi bilo da Portugalac nije bio na visini zadatka u prvih 15-ak minuta.

Pucali su potom i Klein (malo izvan okvira), odgovorio je Rog koji je u posljednji trenutak upao u momčad umjesto ozlijeđenog Ćorića, a ohrabrio se i Françoise u 13. odapeti prema Dinamovu golu, ali nije prošlo.

No u 25. minuti nije bilo spasa za maksimirski klub. Tek što je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Bensija, Hornuss je nakon ubacivanja Dallevedovea glavom proslijedio loptu Hadjiju koji s pet metara pogađa za šokantno vodstvo Fole.

Krasna akcija za izjednačenje

Dinamovi nogometaši brzo su se pribrali i pokušali odgovoriti golom koji se i dogodio u 36. minuti. Bila je to fantastična akcija koju je započeo Pjaca na šesnaestercu dodavši Soudaniju koji pronalazi Henríqueza na drugoj stativi, a Čileanac uklizava i zabija u prazan gol.

Činilo se kako će taj gol otvoriti goste, ali daleko je to bilo od razrješenja. Mogao je, istina, Soudani već u sljedećoj minuti donijeti preokret, ali ponovno je tražio Henríqueza u situaciji kad je mogao pucati. Pritiskali su tamnomodri u završnici prvog dijela, ali otišli su na odmor tek s 1-1.

Još lošiji Dinamo - s igračem više

Otišao je Zoran Mamić u poluvremenu u svlačionicu ohrabriti svoje igrače, no nije Dinamo izašao posebno motiviran u nastavak, tek su Pjaca i Soudani individualno pokušavali probiti luksemburški bunker.

A onda je kapetan Fole Ronny napravio glupost ušavši s dvije noge s leđa u Marka Roga, dobio crveni karton i ostavio momčad na cjedilu s igračem manje. Dinamo je to jednostavno morao iskoristiti, ali nije uspio stvoriti niti jednu ozbiljniju šansu!

Desetorica luksemburških junaka izborila su vjerojatno najvrjedniji rezultat u europskoj povijesti kluba, a Dinamo će se morati dobro pomučiti da iduću srijedu u 20 sati izbori treće pretkolo i ne oprosti se od Europe već prije kraja srpnja.

Liga prvaka, 2. pretkolo, 1. utakmice:

  • Dinamo - Fola Esch 1-1 (Henríquez 36' / Hadji 25')
  • Karabag (Azerbajdžan) - Rudar Pljevlja (Crna Gora) 0-0
  • Malmö (Švedska) - Žalgiris (Litva) 0-0
  • BATE Borisov (Bjelorusija) - Dundalk (Irska) 2-1
  • Celtic (Škotska) - Stjarnan (Island) 2-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 846
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića