Obavijesti

Sport

Komentari 0

Cvitanović: Ne pobjeđuje se Arsenal svaki dan, sve čestitke

Cvitanović: Ne pobjeđuje se Arsenal svaki dan, sve čestitke
21

Dinamovi juniori su došli do vrijedne pobjede u Londonu. Mladi 'modri' pobijedili su Arsenal 1-2 golovima Brekala i Gojaka. Ostaju u LP, najmanje u šesnaestini finala

VIDEO

Nogometaši Dinama došli su do zlata vrijedne pobjede u Londonu. Juniori Dinama pobijedili su Arsenal 2-1 golovima Brekala i Gojaka i prezimit će u Europi!

Nakon izjednačenog prvog poluvremena gdje je bilo par prilika i s jedne i s druge strane, Dinamo je u drugo poluvrijeme krenuo puno silovitije. Dinamovci su više željeli gol, a nagrada za trud stigla je u 54. minuti golom Josipa Brekala. Mladi Brekalo sjajno se sjurio po desnoj strani i šutirao pored nemoćnog golmana Arsenala Keta. Dinamo je u tim trenucima zasluženo vodio.

Dinamo je nastavio s dobrom partijom, agresivnom igrom, a do drugog gola Dinamovi igrači zaradili su čak tri žuta kartona. 

U 69. minuti Čabraja se sjajno sjurio s lijeve strane i centrirao. Lopta je prošla pored svih igrača u šesnaestercu i došla do Gojaka koji je sjajno pucao, golman Arsenala mu je obranio, ali toliko nespretno da je lopta ušla u gol i Dinamo je došao do dva gola prednosti.

U tim trenucima arsenalovci su znali da će izgubiti utakmicu ne promijene li nešto. Krenuli su agresivnije, a O'Connor je u 75. minuti dobio žuti karton nakon vrlo ružnog starta nad Brekalom.

Nakon samo tri minute, Arsenal je smanjio zaostatak. Lopta je s lijeve strane ubačena po podu u Dinamov šesnaesterac, Čabraja se nije najbolje snašao i pri ispucavanju lopte, napucao je loptu u Mavididija od kojeg se odbija u gol.

Juniori Arsenala napadali su cijelo vrijeme do kraja utakmice, sudac je igru produžio čak pet minuta i samo zbog dobre obrane Dinama, rezultat je ostao 1-2.

U zadnjem kolu Dinamo dočekuje jako slab i neuvjerljiv Bayern. Mora osvojiti više bodova od Arsenala, koji gostuje kod Olympiakosa. Ako Dinamo bude prvi na tablici, ide direktno u osminu finala Lige prvaka. U suprotnom, razigravat će s jednim od osam sudionika koji su tu fazu natjecanja izborili preko dijela za prvake. U svakom slučaju - proljeće je tu.

'Svaki dan se sve bolje poznajemo i razumijemo'

- Sad s odmakom možemo vidjeti da smo dobro iščitali i dobro pretpostavili neke stvari koje su se događale tijekom utakmice. Igrači su odgovorili na najbolji mogući način i zaslužili su čestitke za sve što su danas napravili. Ne pobjeđuje se svaki dan Arsenal, pogotovo ne u gostima, i to im služi na čast. Međutim, ne možemo se zadovoljiti samo ovime jer imamo i druge ciljeve, kao što je svakako prvenstvo koje slijedi za vikend protiv ponajbolje ekipe - Splita. Treba se potvrditi i nastaviti s pozitivnim nizom, a nadam se da ćemo uspjeti u tome - rekao je trener Dinamovih juniora Mario Cvitanović i dodao:

- Ovo je zapravo bio samo neki odgovor i potvrda da se svaki dan sve bolje poznajemo i razumijemo te da bolje izgledamo na terenu. 

- Poručujem svim igračima, ovima koji su bili u Londonu i onima koji nisu bili, da je svaki dan novo dokazivanje i ako danas nisi u prvom planu ne znači da nećeš biti u prvom planu za druge utakmice. Treba se u ovom trenutku sreće i ponosa sjetiti da su i oni jako zaslužni - zaključio je Cvitanović.

Igrači složni: Presretni smo zbog pobjede

- Naravno da smo svi sretni zbog bodova i pobjede, a posebno sam sretan zbog svog pogotka. Arsenal je jako dobra momčad, znali smo da neće biti lako i od prve su nam minute dobro parirali. Ipak, u drugom smo dijelu pokazali još bolju igru, uspjeli smo ostvariti svoje prilike i na kraju smo došli do lijepe pobjede - rekao je strijelac prvog gola Josip Brekalo.

Čestitkama i veselju se pridružio i drugi strijelac, Dinamov napadač Amer Gojak.

- Jako smo sretni zbog ove bitne pobjede i sigurno da nam svima puno znači. Nije bilo lako jer smo u prvom vremenu tražili priliku za gol, ali nismo uspjeli zabiti. Ipak, u drugom dijelu mislim da smo svi bili hrabri i zasluženo smo upisali pobjedu. Naravno da sam sretan i zbog svog pogotka, ali najbitnije je da smo osvojili sva tri boda - rekao je Gojak.

Juniorska Liga prvaka, skupina F, 5. kolo:

  • Arsenal - Dinamo 1-2 (Mavididi 78' / Brekalo 54', Gojak 69')
  • Bayern - Olympiakos 0-1 (Manthatis 50')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka