Obavijesti

Sport

Komentari 9

Najbolji golman LP-a: Sve se posložilo, šutim, radim i branim

Najbolji golman LP-a: Sve se posložilo, šutim, radim i branim
4

Danijel Subašić je nesavladiv. Sačuvao je netaknutom mrežu u sve tri utakmice u grupi Lige prvaka, kao i u tri utakmice reprezentativnih kvalifikacija za Euro 2016.

VIDEO

Ne mogu mu ništa napadači, ali ni konkurencija. Sergio Romero i Maarten Stekelenburg branili su u finalima SP-a, no morali su se zadovoljiti ulogom Subašićeve zamjene.

Nakon sjajnih obrana u kvalifikacijama za Euro, Danijel Subašić nastavio je u istom stilu i u Ligi prvaka. Bio je najbolji pojedinac u remiju Monaca s Benficom, a nakon tri utakmice grupne faze, uz golmana Borussije Romana Weidenfellera, jedini je nesavladan. 

A kako je Subašić obranio više udaraca od Nijemca, statistički gledano, trenutačno je najbolji golman Lige prvaka.

- Napokon se sve posložilo, prvi sam golman Monaca i Hrvatske i sada moram samo nastaviti raditi. Pohvale gode, ali nema opuštanja, svjestan sam da je teže ostati na vrhu, nego se popeti na njega. A svaka nova utakmica je novo dokazivanje - kaže Subašić, koji će u ponedjeljak proslaviti 30. rođendan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U skupini C nakon tri odigrana kola Monaco drži odlično drugo mjesto s bodom zaostatka za vodećim Bayerom, te bodom prednosti nad Zenitom. Između ta tri kluba vodit će se borba za plasman u drugi krug, s tim da je Monaco za sada jedini neporažen.

- Još su tri utakmice ostale, dvije u gostima. Priliku imamo, vjerojatno će biti ključna posljednja utakmica, protiv Zenita kod kuće. Bilo bi lijepo napraviti još jedan korak naprijed, no Liga prvaka je veliki izazov.

Njegova sjajna forma veseli i izbornika Niku Kovača.

- Danijel je ove sezone nastavio s kontinuitetom dobrih igara iz prošlih sezona. Iz utakmice u utakmicu dokazuje da zaslužuje mjesto prvog golmana Monaca i hrvatske reprezentacije, to podupiru i brojke i dojam. Rekao sam i uoči Europskih kvalifikacija, s razlogom imamo puno povjerenje u njega i drago mi je što tako razmišljaju i u Monacu - kazao je izbornik Kovač.

REUTERS/PIXSELL

Od povratka u Ligue 1 mediji špekuliraju kako Monaco traži prvog golmana. Dugo je favorit bio Victor Valdes, koji na koncu nikad nije ni stigao, no jesu Argentinac Sergio Romero, koji je bio Subina zamjena u prošloj, te Nizozemac Maarten Stekelenburg, koji ga mijenja u ovoj sezoni. 

Zanimljivo, obojica su branila finala SP-a, Romero nedavno u Brazilu, a Stekelenburg 2010. u Južnoj Africi. U istom tom finalu, na klupi Španjolske, sjedio je i Victor Valdes.

- Sada više nikoga ne dovode - smije se Subašić.

- Šalim se. Nisam se uzbuđivao ni ranije pa zašto bih sada. Šutim, treniram i branim. Radim svoj posao najbolje što znam, a na treneru je da procjeni tko je bolji. Nema se smisla zamarati nepotrebnim stvarima, pogotovo kad su utakmice na rasporedu svakih par dana. Samo da Bog da zdravlja, za ostalo ću se sam izboriti - miran je Subašić, koji jedva čeka okupljanje reprezentacije.

- Do sada smo napravili odličan posao, sad nas čeka velika utakmica protiv Italije, protiv koje nemamo što izgubiti. Idemo po sva tri boda ili barem bod, u svakom slučaju imamo kvalitetu da se vratimo neporaženi iz Milana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener