Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ivica Vrdoljak: Možda nisam trebao pucati onaj drugi penal

Ivica Vrdoljak: Možda nisam trebao pucati onaj drugi penal
3

Ivica Vrdoljak zabio je za Legiju 12 penala zaredom, no protiv Celtica je u 28 minuta promašio dva. Prvi je opalio pored gola, a drugi mu je golman obranio

VIDEO

Prvi sam pucao kao uvijek. Čekao da se golman baci i gađao suprotni kut. Tako je i bilo, no lopta mi je prešla preko noge i otišla kraj gola. Drugi sam razmišljao nabiti iz sve snage ili plasirati. Plasirao sam i golman mi je obranio, rekao je Ivica Vrdoljak.

Legia je u trećem pretkolu Lige prvaka pobijedila Celtic 4-1 i time napravila veliku uslugu Dinamu. Jer ispadanjem Celtica Dinamo bi se približio mjestu nositelja.


- Eto, još jedna lijepa stvar. Imamo veliku prednost, a sreća je što se uzvrat ne igra na stadionu Celtica zbog utakmice ragbija. Igrat ćemo u Edinburghu.


Legia je aktualni prvak, a naslov joj je u derbiju protiv Lecha donio upravo Vrdoljak. I to iz penala.


- Zabio sam posljednjih 12 penala. I sad sam promašio dva na jednoj utakmici. Bih li pucao i treći? Ha, nakon utakmice sam rekao da bih. Ali sad, kad razmišljam hladne glave, možda nisam trebao pucati ni drugi. Možda sam ipak trebao nekome prepustiti. Ali nisam takav, uvijek preuzimam odgovornost - kaže Vrdoljak.


Odgovornost je 1999. u susretu Argentine i Kolumbije preuzimao Martín Palermo. Pucao je tri penala i sva tri je promašio.


- Eto, vidite - rekao je kroz smijeh Vrdoljak i nastavio:

- I moj kolega Ivan Rakitić promašio je četiri penala zaredom pa je proglašen najboljim igračem Europske lige. Tako je to u nogometu - kaže Vrdoljak.

Poljski mediji su ga, unatoč promašenim penalima, okarakterizirali jednim od najboljih igrača utakmice.


- Sudjelovao sam kod dva gola i stvarno sam igrao jako dobro. I draže mi je da igram dobro, pa i da promašim dva penala ako treba, nego da igram loše, a skrivam se iza zabijenog penala. Nisam takav tip.

Iako je kapetan Legije i ponajbolji igrač, pozivi hrvatskih izbornika uvijek ga zaobilaze.


- Nitko me se ni ne sjeti. Ne znam zašto je tako. Volio bih da netko vidi utakmicu, da dođe, pogleda me... Evo, lako se može nabaviti DVD s utakmice protiv Celtica. Uostalom, u repki ni ne bih pucao penale - završio je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka