Obavijesti

Sport

Komentari 477

Morata zabio "svojima", Tevez je iz penala srušio Real Madrid

Morata zabio "svojima", Tevez je iz penala srušio Real Madrid
44

Malo je tko mogao očekivati napadačku igru Juvea protiv Reala, ali upravo se to dogodilo. Álvaro Morata zabio je svojima, Ronaldo izjednačio, a Tévez postavio 2-1

VIDEO

"Stara dama" srušila je "kraljevski klub". Veličanstvenom predstavom u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka u Torinu Juventus je potpuno zasluženo pobijedio Real Madrid 2-1 i stekao kakvu-takvu prednost pred uzvrat u Madridu sljedeći tjedan.

Ludi početak Juvea

Tko god da je očekivao "parkirani autobus" pred Buffonom, grdno se prevario. Već u prvoj minuti Vidal je zadao muke gostujućim igračima i pao u šesnaestercu, ali engleski sudac Atkinson odmahnuo je rukom. Álvaro Morata u sedmoj minuti probao je lobati Casillasa s 40 metara, ali Iker je bio spreman.

Ne i u sljedećem napadu.

Carlos Tévez pucao je s desne strane šesnaesterca, Casillas je obranio, a Morata iz popravnog pokušaja šalje loptu u gol klubu u kojem je počeo seniorsku karijeru. Iz poštovanja prema Madriđanima, nije slavio. Ali jest 40-ak tisuća ljudi na Juventus Areni.

Vidjeli su realovci da je vrag odnio šalu pa je Toni Kroos u 12. minuti dobro namučio Buffona šutem iz daljine koji je Gigi vadio iz donjeg desnog kuta. Juve se nakon gola nije odmah zatvorio; Tévez je u 18. minuti dobio povratnu loptu od Sturara, ali nije uspio zabiti.

Novi rekord Cristiana Ronalda

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme svom kraju, tako su branitelji naslova sve više boravili u protivničkoj polovici. U 23. minuti pucao je Ronaldo nakon Iscova proigravanja, a već u sljedećem napadu okuražio se Lichtsteiner na drugoj strani, a onda je domaća obrana ipak pokleknula.

Dani Carvajal zakuhao je stvar ubacivanjem za Jamesa na desnu stranu koji je iz voleja prebacio na drugu stativu, a tamo je Ronaldo glavom iz blizine zakucao loptu u mrežu. Bio mu je to deveti gol sezone u Ligi prvaka i 76. ukupno, čime je za jedan gol pretekao Lea Messija na vrhu vječne ljestvice strijelaca.

Tri minute poslije sve se moglo okrenuti. Isco je s lijeve strane poslužio Rodrígueza kao na pladnju, a Kolumbijac je glavom zakucao loptu u prečku. Potom je Marcelo iz drugog plana pucao iznad prečke.

Tévezov bijeg za pobjedu "stare dame"

Trebalo je proći desetak minuta u nastavku da se nastavi žestok tempo iz prvog dijela. Igrala se 56. minuta kad je Tévez pobjegao u kontru, a Dani Carvajal udario ga po desnoj nozi u šesnaestercu, što sucu Atkinsonu nije ostavilo puno prostora za manevar. Juve je dobio penal koji je Tévez sâm i realizirao.

Do ove sezone Carlitos je ukupno zabio šest golova u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju, a samo ove nadmašio je taj učinak postigavši sedmi gol.

Osam minuta nakon drugog primljenog gola, što mu se dogodilo prvi put na gostovanjima ove sezone, Real je imao praktički jedinu pravu šansu do kraja utakmice. Iz gužve pred Buffonom Ronaldo je na petercu zakasnio ugurati loptu u mrežu.

Massimiliano Allegri u završnici utakmice išao je zatvoriti prilaze svome golu uvođenjem Barzaglija, a realovci se nisu mogli pošteno sastati s loptom u opasnoj zoni, pa je pobjeda "bianconera" na kraju apsolutno realan ishod. Ipak, ostavlja dobre šanse i Španjolcima uoči uzvrata sljedeće srijede na Bernabéuu.

Liga prvaka, polufinale, 1. utakmica:

  • Juventus - Real Madrid 2-1 (Morata 8', Tévez 57' / Ronaldo 27')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 477
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka