Obavijesti

Sport

Komentari 71

Juventus se ispromašivao, ali slavio: BVB zabio vrijedan gol

Juventus se ispromašivao, ali slavio: BVB zabio vrijedan gol
8

Talijanski prvak prema svemu je pokazanom protiv Borussije trebao voditi s više od jednog gola razlike, no nije bio osobito efikasan. Nijemci odlaze s golom u gostima

VIDEO

Velike pogreške obrane obilježile su utakmicu Juventusa i Borussije Dortmund (2-1) nakon koje će i jedni i drugi imati ponešto razloga za zadovoljstvo: Talijani jer na uzvrat idu s prednošću, a Nijemci jer su zabili važan gol u gostima. Ipak, talijanski prvak bio je taj koji je imao daleko više prilika nego što to rezultat može sugerirati.

Nije se puno čekalo za otvaranje arsenala na Juventus Areni. U 13. je minuti Álvaro Morata pucao s lijeve strane šesnaesterca, Roman Weidenfeller ispružio se pokušavši obraniti, ali je loptu samo odbio do Carlosa Téveza. Argentincu nije bilo teško iz blizine zabiti četvrti gol u Ligi prvaka ove sezone.

Preskliska trava za Chiellinija

Ako se golman njemačke momčadi mogao gristi nakon loše intervencije kod gola, što tek reći za Giorgija Chiellinija? Stoper Juventusa u 18. minuti poskliznuo se u ključnom trenutku i prepustio loptu Marcu Reusu koji takve prilike ne propušta. Zabio je Reus gol u četvrtoj utakmici u nizu u ovom natjecanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja prvog poluvremena Juve je bio aktivniji i pokušavao preko Téveza i Pirla, ali gola nije bilo. No zato su oba trenera morala napraviti prisilne zamjene; Ginter je ušao umjesto Piszczeka, a Pereyra umjesto Pirla.

Morata voli Nijemce

I kada se očekivao odlazak na odmor s izjednačenim rezultatom, Juventus je odigrao novu munjevitu akciju. Opet je to bila akcija po lijevoj strani, Paul Pogba u pravom je trenutku proigrao Moratu koji još jednom sudjeluje u akciji za gol te ovaj put postiže svoj drugi u Ligi prvaka. I drugi put Morata je zabio Nijemcima, nakon gola Schalkeu.

Juventus je u drugom poluvremenu praktički jedina momčad koja je igrala, no rezultat je mogao pokazivati drugačije da je Immobile u 56. minuti pogodio lijepu šansu pred Buffonom. To je probudilo Juve kojemu je Tévez ponovno bio udarna napadačka igla. Imao je čak tri vrlo dobre prilike.

Tévezov šou promašaja odnio uvjerljiviju pobjedu Juvea

Argentinski napadač u 60. minuti nije uspio iskoristiti grešku Gintera, a deset minuta poslije opet je Carlitos pucao, ovaj put iz daljine. Šut mu je otišao tek nekoliko centimetara pokraj desne stative. Trinaest minuta prije kraja Tévez je kompletirao set propuštenih prilika pogodivši ravno u Weidenfellera nakon još jedne greške Gintera.

Lošu koncentraciju Juveovih napadača upotpunio je Roberto Pereyra koji je četiri minute prije kraja s desetak metara iskosa pucao malo pokraj gola, pa će tako Massimiliano Allegri imati za čime žaliti. U svakom slučaju, uzvrat u Dortmundu 18. ožujka bit će i više nego zanimljiv.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica

  • Juventus - Borussia Dortmund 2-1 (Tévez 13', Morata 43' / Reus 18')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine