Obavijesti

Sport

Komentari 26

Luda za Arsenalom: Učiteljica iz Siska vođa navijača topnika

Luda za Arsenalom: Učiteljica iz Siska vođa navijača topnika
5

Klub navijača Arsenala postoji u Hrvatskoj od 2007., a predsjednica je Martina Grđan. 2011. godine postala je prva predsjednica nekoga kluba navijača “topnika”

VIDEO

U Lijepoj Našoj ima 417 “goonersa”. Najmlađi član Kluba navijača Arsenala Hrvatska ima godinu dana, a učlanjen je čim je rođen. Najstarijem je malo više od 60 godina. O svima njima brine se učiteljica.

Martina Grđan (26) postala je 2011. prva predsjednica nekoga kluba navijača “topnika”. A Arsenal ih ima čak 64 diljem svijeta.

- Moj otac ima dvije kćeri, pa ja kažem da sam zapravo tatin sin. S njim sam gledala na TV-u sve sportove i išla na stadione. On je nekad i igrao nogomet. Arsenal? Jednom su moj otac i ujak gledali utakmicu, a meni je za oko zapeo igrač s neobičnom frizurom, crvenom irokezom. Bio je to Ljungberg, i od tada obožavam Arsenal. Imala sam 12 godina, a Arsenal je izgubio 6-1. Nije bio dobar početak, no moje srce je tad osvojeno - prisjetila se Martina, koja je poslije i upoznala Ljungberga.

- On je oduvijek odstupao od većine, a to nam je zajedničko. Za njega kažem da je otac mog ‘topništva’. Rekla sam mu da zbog njega navijam za Arsenal, a on mu je odgovorio da mu je to baš drago čuti - kaže Martina, koja ima nešto zajedničko i s Bergkampom, zbog čega nikad nije bila u Londonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bojim se letjeti avionom. No iduće godine ću proslaviti 15 godina otkad navijam za Arsenal i možda pobijedim strah. Znaju mi nekad ljudi reći kakav sam ja to navijač kad nikad nisam bila u Londonu. Međutim, skupo je otići u Englesku, za to treba potrošiti 3000 kuna i više. Nije to malo novca - istaknula je Martina, koja je od samih početaka vezna uz klub navijača.

Martina Grđan

Okupljanje je započelo 2006., dok je službeno osnovan 26. lipnja 2007. Četiri mjeseca kasnije priznati su i od samog Arsenala.

- Mnogo utakmica kao članovi gledamo na organiziranim okupljanjima. Jednom mjesečno se nalazimo i u Zagrebu u jednom kafiću. Prošle godine organizirala sam gledanje finala FA Kupa u osam gradova, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Odaziv je bio odličan. Za tu priliku smo napravili i majicu. Odlazimo i na gostovanja koja su udaljena najviše 10 sati vožnje - istaknula je Martina .

Da je predsjednica kluba navijača, ponosno joj piše i u službenom životopisu.

- To mi je pomoglo u razgovorima za posao. Ljude ta informacija zaintrigira. Pomoglo mi je i tijekom obrane diplomskog rada - nasmijala se Martina.

U srijedu Arsenal dolazi u Maksimir, a na tribinama će biti 83 hrvatska navijača “topnika”.

- Ja ću navijati za Arsenal i Wengera. Uopće me ne zanima podjela bodova - rekla je Martina.

Arsenal 10 godina nije osvojio naslov, no predsjednica ne želi da Wenger ode.

- Znam da mnogi žele njegovu smjenu, ali ne i ja. Otkako navijam za klub Arsene Wenger je trener. Kad sam bila mala i prvi put čula za Arsenal mislila sam da je klub ime dobio po Arsèneu Wengeru. Još uvijek vjerujem u njega - kaže Martina.

Martina Grđan

Upoznala je trenera 'topnika' 2007. na pripremama u Austriji.

- Na trening je došao biciklom. Voli malo pročavrljati s navijačima. Tako je bilo i sa mnom. Pričali smo neobavezno - istaknula je.

Te 2007. razgovarala je i s Eduardom da Silvom. A nema igrača u tih osam godina od kojeg nema autogram ili s kojim nema fotografiju.

- Dudú je naš počasni član. Te je godine bio ozlijeđen, pa smo za njega napravili knjigu podrške. Navijači iz cijelog svijeta poslali su svoje poruke ohrabrenja, a mi smo od toga napravili knjigu, te smo mu je predali. Bio je sretan - rekla je Martina, koja ima veliku podršku obitelji.

- Mama mi kaže da je ponosna na mene zbog toga što sam predsjednica kluba navijača. Nikad mi nije branila da idem na utakmice Arsenala, čak me je i poticala. Hvala joj puno zbog toga - istaknula je Martina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu