Obavijesti

Sport

Komentari 127

Mamić: Nisam se bojao, znao sam da možemo ostvariti čudo

Mamić: Nisam se bojao, znao sam da možemo ostvariti čudo
2

Zoran Mamić nadmudrio je Arsènea Wengera u trenerskom debiju u Ligi prvaka. Trener Dinama djelovao je prizemljeno nakon utakmice iako je srušio veliki Arsenal

VIDEO

Naravno da sam presretan. Pobijediti Arsenala na otvaranju Lige prvaka, nakon dugo vremena Dinamo je pobijedio, nevjerojatno, rekao je Zoran Mamić nakon najveće trenerske pobjede u karijeri u debitantskom nastupu u najelitnijem europskom klupskom nogometnom natjecanju. "Modri" su srušili Arsenal 2-1.

- Presudila je naša velika snaga, mi možemo doći do vrlo kvalitetnih informacija od prijatelja kao što su Slaven Bilić , Nikola Jurčević , sve one bile su jako slične. Hvala im na svakoj pomoći, ali prije svega momčadi bez koje to ne bi bilo moguće, ostvarili su fantastičan posao - dodao je.

- Potajno sam se nadao da možemo napraviti čudo jer sam znao kako dečki rade, žive i koliko su koncentrirani na zadatak koji im se zada. Nisam imao strah da bi se mogla dogoditi katastrofa. Znao sam da im možemo fizički parirati, znao sam da Arsenal ne igra često protiv momčadi koja drži loptu. Ovo je njima bio drugačiji Dinamo. Napravili smo sjajan posao, hvala publici na bodrenju kad je Arsenal pritiskao, tako treba biti uvijek.

VIDEO

Eduardo je, unatoč kritikama i slabijim nastupima u posljednje vrijeme, protiv "topnika" pokazao da se na njega može računati.

- Ima Dinamo ne samo Eduarda, nego i Ježinu i Mikulića koji su tu. Prilagođavali smo se Arsenalu koji radi fantastičan reposjed lopte kad je izgubi, tu smo s Fernandesom i Pjacom nastojali to onesposobiti.

"Modri" su poveli u 24. minuti golom Josipa Pivarića kojem se lopta sretno nakon obrane Ospine od koljena odbila u mrežu, a Junior Fernandes nakon kornera glavom je zakucao loptu za 2-0 u 58. minuti. Što je tada prolazilo kroz glavu Dinamova trenera?

- Ogromno veselje, slavlje, sreća. Imali smo prije toga na otvaranju drugog dijela stativu koju nismo zabili. Dogovor je bio u svlačionici da nećemo mijenjati način igre jer Arsenal ima kvalitetu i, hvala Bogu, to je uspjelo.

Iako će pobjedu protiv Londončana zasigurno proslaviti, dinamovci se moraju spustiti na zemlju jer ih već u subotu očekuje veliki derbi protiv Hajduka.

- Ima vremena do utakmice s Hajdukom. Svi znamo što nas očekuje, siguran sam da će se momčad dobro odmoriti i da ih je ova pobjeda napunila samopouzdanjem.

Za dva tjedna Dinamo ide u goste Bayernu koji je slavio kod Olympiacosa u Pireju 3-0.

- Moramo se prisjetiti prošlosti, Dinamo je uvijek u prvoj utakmici odigrao dobro, a poslije je bilo problema. Znamo da je Bayern puno kvalitetniji, pokazuje to i današnji rezultat. Pokušat ćemo se postaviti da napravimo iznenađenje, a svaki rezultat osim poraza u Münchenu bio bi veliko iznenađenje - rekao je Mamić za HRT i zaključio:

- Uvijek se može dogoditi neka glupost kakvu je napravio Giroud. Sigurno nam je on olakšao, ali Arsenal je toliko kvalitetan da svaki njegov igrač može napraviti nered.

Na Goalu provjerite grafiku kako je Dinamo došao do povijesne pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka