Obavijesti

Sport

Komentari 964

Doviđenja, Ligo prvaka! Danci šokirali Dinamo na Maksimiru

Doviđenja, Ligo prvaka! Danci šokirali Dinamo na Maksimiru
12

Iako je hrvatski prvak donio prednost od 1-0 iz prvog susreta iz Danske, na svojem je terenu poražen s 2-0, čime je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje

VIDEO

Dinamo je pred osam tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu imao gotovo sve - prednost iz prve utakmice, čak i poklapanje ostalih rezultata koji su donosili status nositelja u posljednjem pretkolu, pa i terensku inicijativu, 19 udaraca na gol, od čega čak deset u okvir, ali nije imao igrača koji će zabiti gol. 

U stalnom pritisku na polovici Aalborga, često se događalo da i oba beka budu u napadu. U jednoj takvoj situaciji, Pinto je ostao naprijed, Thomsen pobjegao na lijevom krilu gdje ga nije mogao ispratiti Jozo Šimunović. Thomsen je samo vratio loptu u sredinu, gdje je sam ostao Anders Jacobsen i zabio za 0-1 u 36. minuti. Jacobsen je bio nekoliko centimetara u zaleđu, ali ukrajinski suci nisu ništa dosudili. 

Bio je to jedini udarac Aalborga, jedini i u okvir, a i taj jedan je bio dovoljan da završi u mreži Eduarda. Dinamo je do odmora pokušao sedam puta, pa nakon konzultacija sa Zoranom Mamićem na poluvremenu krenuo još i snažnije u nastavku. 

Petersen i Jacobsen mogli ranije završiti utakmicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U otvorenoj Dinamovoj igri i Danci su u nastavku imali dvije vrhunske prilike - prvo je Petersen s pet metara iz voleja zapucao prema sjevernoj tribini, a poslije toga je strijelac Jacobsen s deset metara promašio za nekoliko centimetara. Eduardo je i taj udarac samo nemoćno ispratio pogledom. 

Dinamove napade nikako nisu uspjeli završiti Machado, Brozović, Soudani i Čop, a sve ih je redom zaustavljao Larsen. Danski golman nije napravio nijednu grešku, a s 10 obrana bio je jedan od dva najbolja Danca na terenu. 

Pjaca promašio prolazak

U najvećoj Dinamovoj prilici Larsen nije ni morao reagirati. U 85. minuti Čop je ukrao loptu i prešao svojeg čuvara, s desne strane šesnaesterca nesebično ostavio loptu za Pjacu na lijevoj strani, a ovaj s deset metara ne može pogoditi praznu mrežu Aalborga. 

Umjesto toga, samo minutu poslije Jacobsen kažnjava svih 19 promašaja Dinama. Napadač je otišao na desnu stranu u kontri, raspalio svom snagom nakon što je ušao u šesnaesterac i pogodio bliže rašlje Eduarda za prolazak u posljednje pretkolo Lige prvaka

Kraljevstvo za napadača

Danci su imali samo dva udarca u okvir, a svejedno su zabili dva gola i poslali Dinamo u drugi europski razred. Igrači Zorana Mamića moraju proći kroz doigravanje kako bi vidjeli grupnu fazu Europske lige. 

A tamo će i uz status nositelja svejedno morati pronaći nekoga tko će ugurati loptu u mrežu, kako god zna i može. Čop je nemoćan u Europi, Radonjić je već bivši, Wilson Eduardo daleko od statusa ubojitog napadača, pa se mogu očekivati neke novosti u igračkom kadru u Maksimiru.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrat: 

  • Dinamo - Aalborg 0-2 (Jacobsen 36, 85)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 964
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram