Obavijesti

Sport

Komentari 638

Dinamova drama: Prošli dalje nakon tri penala i šest golova

Dinamova drama: Prošli dalje nakon tri penala i šest golova
5

Nakon 22 minute sve je izgledalo odlično po Dinamo, vodio je 3-0 kod Moldea, a onda su se Norvežani vratili i na kraju mogli proći. Zagrepčani su u 4. pretkolu LP

VIDEO

Dok je središtem Zagreba trajao mimohod povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja i sutrašnjeg Dana pobjede, Dinamo je u Norveškoj imao svoju "oluju" koja je, unatoč crnoj rupi krajem prvog i tijekom drugog poluvremena - ipak završila uspješno.

Ponajviše zahvaljujući fantastičnoj realizaciji u šest minuta prvog dijela "modri" su protiv Moldea u uzvratu izborili remi 3-3 te osigurali četvrto pretkolo Lige prvaka, a time i najmanje ulazak u skupine Europske lige ove jeseni.

Promašeni penal Moldea na startu

Kako je utakmica počela i što se zbivalo na kraju, malo tko bi se kladio na takav ishod. Norveški je prvak, naime, već u sedmoj minuti dobio šansu povesti iz penala nakon što je Sigali izbio loptu ispred Kamare i usput ga zahvatio po nozi, a engleski sudac Michael Oliver uz dugo premišljanje pokazao na bijelu točku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kamara se prihvatio izvođenja i oglušio se o nepisano pravilo da igrač ne bi smio izvoditi penal kojega je izborio. Prebacio je gol za četiri-pet metara.

"Modri" uragan u šest minuta

Taj promašaj kao da je probudio Dinamo iz zimskog sna na sjeveru Europe. Nakon sedam-osam minuta zatišja, krenula je bura žutih.

Linnes je u 16. minuti pogriješio pri vraćanju lopte Eduardu, što je spremno pratio Marko Pjaca i zabio treći gol u ovim europskim kvalifikacijama. Samo četiri minute potom Henríquez je probio desni bok i dao Rogu koji puca u blok, a Ademi posprema loptu iz popravnog pokušaja za 2-0.

Obrana Moldea u tim je trenucima izgledala kao da se natječe u amaterima, pa Dinamu nije bilo teško zabiti i treći već u 22. minuti. Ovaj put proradila je lijeva strana, Pjaca je prošao u šesnaesterac i dao Henríquezu povratnu loptu koju brani Horvath, no Marko Rog spremno je dočekao poklon za 3-0.

Hussainova bomba i novi promašeni penal Moldea

Činilo se u tim trenucima da su Norvežani spremni primiti pravu porciju od Dinama, ali negdje je ipak moralo stati. Molde je uspostavio ravnotežu na terenu i dao si tračak nade u 43. minuti Hussainovim projektilom s 20-ak metara koji je odsjeo u mreži.

Na krilima prvoga gola Molde je došao vrlo blizu drugog već prije odmora. U prvoj minuti nadoknade Eduardo je srušio Hestada, a Oliver još jednom pokazao na penal. Portugalski golman iskupio se sjajnom obranom Singhova udarca i "modri" su na odmor otišli s 3-1.

Elyounoussi iskoristio treću sreću

Ipak, kao da ta zbivanja nisu bila dovoljno upozorenje gostima da utakmica nije gotova, nakon samo šest minuta u nastavku primili su novi gol - iz novog penala. Eduardo je u ne previše opasnoj situaciji oborio Linnesa, a Elyounoussi je iz trećeg penala za Molde napokon zabio.

Molde se potpuno otvorio nakon drugog gola pa je Dinamo imao nekoliko vrlo opasnih kontranapada. Pjaca je samo tri minute potom natjerao Horvatha na sjajnu obranu, a Soudani je iz popravnog pokušaja pogodio blok. Iskazao se i Eduardo obranom Elyounoussijeva šuta.

Mamić je u drugom dijelu gurnuo u igru Antolića i Hodžića, a upravo mu je taj dvojac mogao donijeti četvrti gol iz kontre u 66. minuti. Domagojev udarac, međutim, obranio je sjajni Horvath.

Molde stisnuo Dinamo - s desetoricom

Ako je netko u završnici utakmice promislio što još nedostaje ovoj zanimljivoj utakmici i dosjetio se da bi to mogao biti crveni karton - e, pa vidio je i to. Forren je, naime, u 72. minuti dobio drugi žuti zbog oštrog starta na Hodžiću.

No čak ni ta činjenica nije obeshrabrila Molde koji je s igračem manje došao do izjednačenja u 75. minuti, nakon što je Hestad proigrao Kamaru koji je ispred Šimunovića s peterca šokirao obranu Dinama i treći put.

Iako je do kraja ostalo više od 15 minuta, do kraja nije bilo većih uzbuđenja izuzev šuta Elyounoussija kojega je obranio Eduardo te duela s istim igračem koji ipak nije završio i četvrtim penalom za domaćine.

Dinamo je u utakmici punoj uspona i padova na kraju ostao neporažen u gostima u kvalifikacijama za europske kupove 11. put u nizu te s nestrpljenjem može čekati ždrijeb doigravanja u petak u Nyonu - vjerojatno kao nenositelj.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica:

  • Molde - Dinamo 3-3 (ukupno 4-4) (Hussain 43', Elyounoussi 52' (pen.), Kamara 75' / Pjaca 16', Ademi 20', Rog 22')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 638
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram