Obavijesti

Sport

Komentari 28

Na mušterije iz Luksemburga: Idealno vrijeme za Soudanija

Na mušterije iz Luksemburga: Idealno vrijeme za Soudanija
5

ODLIČAN ŽDRIJEB Dinamo u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka 15. srpnja dočekuje Folu Esch. Uzvrat je tjedan dana potom. ‘Modri’ su mijenjali domaćinstvo

VIDEO

Za Dinamov početak u Europi i više nego dobro. Želja je ispunjena, Zagrepčani će u drugom pretkolu igrati protiv jedne od najslabijih momčadi koje su mogli izvući - Fole Esch. Momčad je to koja vrijedi samo 2,28 milijuna eura.

- Radi se o prvacima svoje države, znači o momčadi koja ima naviku pobjeđivati utakmice i osvajati trofeje, no jasno je da smo mi bolja momčad i favoriti te da želimo proći dalje. Naravno, nitko se neće predati prije početka, moramo biti na kvalitetnoj razini, odigrati dvije dobre utakmice i pokazati na terenu da smo bolji, ali sigurno da vjerujem u prolazak u iduću fazu natjecanja - rekao je Zoran Mamić.

Fola Esch stari je Dinamov poznanik iz srpnja 2013. godine. Prije dvije godine Dinamo je dalje prošao s ukupnih 6-0. Dobio je prvu utakmicu u Luksemburgu 5-0, dva prva gola zabio je El Soudani, ali “modri” su se mučili sve do 59. minute. No kad su “odčepili” Luksemburžane, zabili su pet komada u 20 minuta.

- Za početak je to i više nego dobar ždrijeb - kaže nam Kruno Jurčić, koji je prije dvije godine vodio Dinamo protiv prvaka Luksemburga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Europske utakmice igraju na travnjaku koji je malo manjih dimenzija. Zbog toga i nije tako lako razviti igru. Ima tamo i nekoliko ozbiljnijih igrača - prisjetio se Jurčić.

Već pet godina na klupi Fole sjedi Jeff Strasser, bivši branič koji je 15 godina igrao u Le Championnatu i Bundesligi.

- Trener ima veliko iskustvo. Zbog toga ova momčad baš i nije sklona raspadanju, mogu biti jako disciplinirani. Mi smo uvijek skloni podcjenjivanju, treba ih ozbiljno shvatiti i neće biti problema - kaže Jurčić.

Prije dvije godine Dinamo je u “lovu” na Ligu prvaka imao dosta novih igrača. Baš su bili stigli El Soudani, Junior Fernandes, Ivo Pinto...

- Mi smo tad praktički koristili putovanja da nam se igrači upoznaju. Sad je situacija ipak drukčija - završio je Kruno.

Soudanijeva ljevica proradila je dvaput u četiri minute prije dvije godine. Posebno je lijep bio onaj drugi gol, a prva utakmica protiv Fole Esch opet dolazi u vrijeme koje Soudani voli, vrijeme dok je u svojem režimu. Naime, to će biti posljednji dani ramazana, zna se da Alžirac najbolje partije pruža baš u tom razdoblju.

Iz Alžira stižu vijesti da je Al Ahli iz Saudijske Arabije ozbiljno “zagrizao” za Soudanija. Ipak, teško je očekivati da će Dinamo pred početak kvalifikacija za Ligu prvaka prodati jednog od stožernih igrača.

Zdravko Mamić je najavio osam ulazaka u skupine Lige prvaka u idućih deset godina. Prvi korak je lagan, uvijek je dobro izvući staru mušteriju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener