Obavijesti

Sport

Komentari 31

Mamić: 'Pod grčom u 1. dijelu'; Nielsen: 'Uzvrat će biti težak'

Trener Aalborga Kent Nielsen bio je nezadovoljan neiskorištenim šansama svojih igrača nakon poraza od Dinama, dok Zoran Mamić svojim igračima zamjera pritisak

VIDEO

Aalborg je neslavno završio prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka porazom protiv Dinama na svom terenu (0-1). Trener Kent Nielsen žali za prilikom Jacobsena već u trećoj minuti, kada je pogodio stativu, te Enevoldsena u 37. kada je promašio prazna vrata na svega 2-3 metra od gol-crte.

- Dobro smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu i došli do nekih dobrih šansi, ali trebalo ih je i iskoristiti - rekao je Nielsen za TV3+ nakon utakmice.

Dinamo je prelomio utakmicu sjajnim golom Marcela Brozovića u 49. minuti s ruba šesnaesterca koji je bio milimetarski precizan. Dance je stavio u tešku poziciju. No trener "modrih" Zoran Mamić vidi puno prostora za napredak, prije svega oslobađanja pritiska.

- Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje. Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično; to je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad - rekao je nakon utakmice, a prenose službene stranice Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U završnici je Dinamo ipak mogao uzvrat učiniti lagodnijim, ali nisu pogodili Brozović i Andrijašević.

- To je opet taj grč i nedostatak mirnoće u završnici jer da smo to imali bi danas dobili četiri razlike. Razlog? Kažem, stvarno ne znam. Možda važnost utakmice, ali čim prije to riješimo bit ćemo još puno bolji - dodao je pa na kraju ipak poentirao da je ovo odlična pozivnica navijačima da dođu na uzvrat.

U danskom taboru pred okršaj na Maksimiru iduće srijede bit će puno upitnika.

- Rezultat je loš, dali smo si teško polazište za uzvrat - zaključio je Nielsen, 52-godišnji trener Aalborga koji vodi klub od 2010.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu