Obavijesti

Sport

Komentari 54

Pašalić i Subašić u 4. pretkolu: Ajax je izletio, prošao i APOEL

Pašalić i Subašić u 4. pretkolu: Ajax je izletio, prošao i APOEL
1

Osim Dinama, prolazak u četvrto pretkolo Lige prvaka izborio je i APOEL (put prvaka) te bečki Rapid i Monaco (neprvaci). Bayern je svladao Milan u prijateljskoj

VIDEO

Molde je s igračem manje zabio gol Dinamu, ali nije uspio proći u četvrto pretkolo Lige prvaka. A što tek reći za APOEL, koji je više od sat vremena igrao s desetoricom u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola protiv Midtjyllanda na Cipru? Unatoč tom hendikepu, uspio je proći u doigravanje za ulazak u najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje.

Danci su iz prve utakmice ponijeli zaostatak 2-1 i bili na dobrom putu da prirede iznenađenje nakon samo dvije minute uzvrata, kad je Sviatčenko zabio za vodstvo Midtjyllanda. Viničius je u 29. minuti dobio crveni karton, ali gosti nisu mogli naći put do drugog gola koji bi im značio prolazak. Dalje idu Ciprani.

Veliko iznenađenje priredio je bečki Rapid gurnuvši Ajax u četvrto pretkolo Europske lige. Nakon 2-2 u prvoj utakmici u Austriji, Bečani su nakon prvog poluvremena u Amsterdamu vodili 2-0 golovima Roberta Berića i Louisa Schauba. Ajax se u nastavku vratio na 2-2 preko Milika i Gudelja, no eventualne produžetke spriječio je Schaub svojim drugim golom u 77. minuti.

Mladi dečki iz Švicarske nisu mogli parirati prošlosezonskom četvrtfinalistu Monacu, koji je nakon 3-1 u prvoj utakmici srušio Young Boys na Azurnoj obali 4-0. Strijelci su bili Cavaleiro, Kurzawa, Martial i El Shaarawy. Oba hrvatska reprezentativca igrala su u prvoj postavi. Danijel Subašić branio je cijelu utakmicu, a Mario Pašalić izašao je deset minuta prije kraja.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvratne utakmice:

Bayern i Real u finalu pripremnog turnira

Osim utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, još je jedna utakmica plijenila pozornost europske nogometne javnosti. Bayern je u drugoj polufinalnoj utakmici Audijeva kupa na Allianz Areni pobijedio Milan 2-0 i tako izborio finale protiv Real Madrida, koji je ranije pobijedio Tottenham.

Prvi gol na utakmici postigao je Juan Bernat u 23. minuti. Uputio je šut s lijeve strane šesnaesterca, a loptu je u mrežu skrenuo Cristian Zapata. Mario Götze povisio je na 2-0 u 74. minuti, a točku na "i" stavio je Robert Lewandowski pet minuta prije kraja.

Audijev kup, polufinale:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba