Obavijesti

Sport

Komentari 161

Borussia dobila Arsenal, koji u Njemačkoj nije izgubio od '05.!

Borussia dobila Arsenal, koji u Njemačkoj nije izgubio od '05.!
12

Dortmundska Borussia pobijedila je Arsenal 2-0 u 1. kolu skupine D u Ligi prvaka. Prvi je to poraz Arsenala na njemačkom tlu u Europi nakon dugih devet godina...

VIDEO

Borussia Dortmund na prepunom Signal Iduna Parku pobijedila je Arsenal 2-0 golovima Immobilea i Aubameyanga na kraju prvog i početkom drugom poluvremena. Prošle sezone Arsenal je ovdje slavio 1-0.

Marco Reus, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin, Mats Hummels, Jakub Błaszczykowski, Oliver Kirsch... Borussiji je nedostajalo pola momčadi uoči utakmice protiv Arsenala. Nije se to vidjelo na terenu, gdje je Kloppova momčad igrom demolirala londonski Arsenal. Prvi je to poraz Arsenala na njemačkom tlu u Europi nakon devet godina! 

U veljači 2005. godine Bayern je slavio 3-1 u Münchenu.

Borussia je krenula prepoznatljivom igrom. Visoki pritisak i brza dodavanja. Arsenalovi igrači izgledali su kao da su prvi put u životu vidjeli takvu igru. Dominacija Borussije od prve minute, čak 14 udaraca prema jednom pokušaju Arsenala. A 15. je ušao. Ciro Immobile, lanjski prvi strijelac talijanske lige dok je bio u Torinu, sjajno bježi s centra, uz malo sreće vara braniče Arsenala i zabija za 1-0 u 45. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugo poluvrijeme Borussia je započela onako kako je završila prvo. Grosskreutz daje sjajnu loptu za Aubameyanga, ovaj bježi obrani Arsenala, prolazi golmana i zabija za 2-0. Mogla je Borussia i prije sve riješiti da nije sebičnosti Armenca Mihtarjana koji u čistoj šansi nije dao Aubameyangu, a trebao je. Arsenal je pritisnuo, ali jalov je to pritisak bio u zadnjih pola sata utakmice. 

Na kraju sigurna pobjeda dortmundske momčadi uz dominaciju u statističkom dijelu. Borussia je imala čak 24 udarca prema golu Arsenala, gosti tek četiri, od toga jedan jedini u okvir gola. U kornerima 7-1 za Borussiju, posjed lopte je bio nešto više na strani Arsenala. Ali osim posjeda, nula. Tako su igrali gosti iz Londona.

Subašić bolji od Jedvaja

Monaco se nakon 10 godina vratio u najelitnije klupsko nogometno natjecanje u svijetu. Francuski klub nastupio je u Ligi prvaka prvi put nakon sezone 2004./2005., godinu dana nakon onog finala protiv Porta.

Monaco je slavio 1-0 protiv Bayera iz Leverkusena golom Moutinha u drugom poluvremenu. Danijel Subašić branio je za Monaco, a Tin Jedvaj bio je od prve minute u sastavu "apotekara".

Liga prvaka, prvo kolo:

Skupina C:

  • Benfica - Zenit 0-2 (Hulk 5, Witsel 22)
  • Monaco - Leverkusen 1-0 (Moutinho 61)

Skupina D:

  • Galatasaray - Anderlecht 1-1 (Yilmaz 90 / Praet 52)
  • Borussia - Arsenal 2-0 (Immobile 45, Aubameyang 48)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz